Hamas'tan yapılan açıklamada, işgalci israilin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "İşgalci hükümetin lideri savaş suçlusu Netanyahu'nun el-Burak Duvarı'nda Yahuri ritüelleri yapması ve yerleşimci çetelerin mukaddes Mescid-i Aksa'nın avlularına baskın düzenlemesi, camiye ve Filistin devletinin başkenti Kudüs şehrine Yahudileştirmeyi dayatma amacıyla yapılan provokatif ve kabul edilemez bir adımdır." ifadesi kullanıldı.

ARAP VE İSLAM ALEMİNE ÇAĞRI

Arap ve İslam alemine seslenilen açıklamada, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya savunmak ve Filistin halkının işgale karşı direnmesine destek sağlamak için harekete geçme çağrısı yapıldı.

Uluslararası topluma da siyonist israil suçlarını, uluslararası hukuk ve Filistin halkına yönelik ihlallerini durdurmak için siyasi sorumluluğunu üstlenme çağrısında bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

Kudüs Valiliğinden yapılan açıklamada, siyonist israil Başbakanı Netanyahu, eşi ve ABD'nin israil Büyükelçisi Mike Huckabee'nin Mescid-i Aksa'daki el-Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yaptığını duyurmuştu.

Siyonist Netanyahu, eşi ve Huckabee'nin eyleminin Müslümanlara yönelik bir kışkırtma olarak değerlendirdiği açıklamada, Mescid-i Aksa'nın mukaddesatının ve uluslararası insancıl hukukun ihlal edildiği ifade edilmişti.

Muhabir: HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK