İran tarafından işgal rejimine gerçekleştirilen yoğun roket saldırısı sonucunda işgalcilerin verdiği rakamlara göre şu ana kadar en az 70 siyonist öldü ve yaralandı. Sözde İçişleri Bakanlığı, Tel Aviv ve çevresinde sirenlerin çaldığını, halkın sığınaklara gitmesi gerektiğini duyurdu. İşgal ordusu, nükleer tesislere yakın konumda bulunan Arak ve Khondab köylerinde yaşayanlardan acil tahliye talebinde bulundu. İran, roketlerin yanı sıra insansız hava araçlarıyla da işgal rejimini vurduğunu açıkladı.

Saldırılarda Tel Aviv, Ramat Gan (israil Borsası'nın bulunduğu yer), Holon ve Birüssebi şehirleri hedef alındı. İran haber ajansı Fars, hedefin askeri istihbarat merkezleri ve kritik askeri altyapılar olduğunu bildirdi. İran televizyonu, sabah saatlerinde siyonist rejimin Khondab'taki ağır su tesisi çevresine saldırdığını ve İran'ın hava savunma sistemlerinin aktif olduğunu duyurdu.

SİYONİSTLERİN SALDIRILARI, İRAN'IN MİSİLLEMELERİ SÜRÜYOR

İran devlet televizyonu, dün gece yarısından sonra "Doğru Vaat 3" operasyonunun 13. aşamasının başlatıldığını ve ağır, uzun menzilli füzelerin fırlatıldığını duyurdu. Aynı saatlerde işgal ordusu da Tahran başta olmak üzere İran'ın birçok şehrine yönelik yeni bir saldırı dalgası başlattığını açıkladı. İşgal ordusu, İran'dan fırlatılan son füze dalgasının hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini öne sürdü. Ancak işgal altındaki Ramla bölgesinde füze parçalarının neden olduğu yangınlar meydana geldiği bildirildi.

Tel Aviv, Herzliya, Holon, Bat Yam, Kudüs, Lut Gölü çevresi ve Batı Şeria'daki bazı yasadışı işgal birimlerinde sirenler çaldı. Siyonistler sığınaklara yönlendirilirken, işgal ordusu savunmanın yetersiz olabileceğini belirterek halktan uyarıları dikkate almalarını istedi. Öte yandan, siyonist rejim savaş uçaklarının Tahran, İsfahan, Kerec ve başkentin doğu ve güney bölgelerine yönelik hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Saldırılar sonrası söz konusu bölgelerde İran hava savunma sistemlerinin devreye girdiği aktarıldı.

İran'ın "Doğru Vaat" operasyonu sözcüsü, dün "Seccil" isimli ağır bir balistik füze kullanıldığını belirtti ve siyonist rejim hava sahasının artık tamamen açık hale geldiğini ifade etti. Siyonist rejim ordusu ise bu füzeyi "olağanüstü ağırlıkta ve yıkıcılıkta" olarak tanımladı.

İran Devrim Muhafızları'nın açıklamasına göre, 12. saldırı dalgasında kullanılan Seccil füzeleriyle siyonist rejimin hava savunma sistemleri hedef alındı ve önemli ölçüde etkisiz hale getirildi. Yapılan açıklamada, "İşgal altındaki toprakların semaları artık füzelerimize ve İHA'larımıza tamamen açıktır" denildi.

Tasnim Ajansı'nın aktardığına göre, Devrim Muhafızları, siyonistlere hitaben şu uyarıda bulundu: "Devrim Muhafızları Komutanı daha önce cehennemin kapılarının üzerinize açılacağı konusunda uyarmıştı. Artık yer altı sığınaklarının dışına çıkmanız imkânsız. Sirenlerin sesi hiç susmayacak. Ya yer altında yavaş yavaş ölmeyi tercih edersiniz ya da bir an önce kaçıp hayatta kalmaya çalışırsınız."

13 Haziran sabahından bu yana siyonist rejim, ABD desteğiyle İran'a karşı geniş çaplı bir savaş yürütüyor. Saldırılar sonucunda İran'da şu ana kadar 224 kişi şehit oldu, 1277 kişi yaralandı. İran ise balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla karşılık veriyor. Bu saldırılarda ise şu ana kadar 24 siyonist hayatını kaybetti, yaklaşık 900 kişi yaralandı. (İLKHA)

İRAN SİYONİSTLERİ İLK DEFA

HÜRREMŞEHR FÜZELERİ İLE VURDU

Tahran - İran, siyonist işgalcileri ilk kez canavar füze olarak bilinen Hürremşehr füzesi ile vurdu. İran'ın en önemli askeri güçleri arasında yer aldığı bilinen füzeler Tel Aviv'e düştü. Siyonist rejimin İran'a saldırmasının ardından başlayan çatışmalar, altıncı gününde de sürüyor. Çatışmalar şiddetlenirken, İran savaşta bir ilk yaptı. İran, siyonist işgalcileri ilk kez Hürremşehr füzeleri ile vurdu. İran'ın en önemli silahlarından birisi kabul edilen, "canavar füze" olarak tanımlanan balistik füzeler, Tel Aviv'e düştü. Tel Aviv'de sirenler çaldı, halka sığınaklara girilmesi çağrısı yapıldı. İran ayrıca Hayfa'yı boşaltın uyarısı yaptı. (İLKHA)

İran Genelkurmay Başkanı Musevi:

"İSRAİL HEDEFLERİNE DURMAKSIZIN SALDIRACAĞIZ"

Dış Haberler Servisi

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi, siyonist rejim hedeflerine durmaksızın saldıracaklarını söyledi. İran devlet televizyonuna göre, Musevi, İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri'ne ait füze üssünü ziyaret etti. Musevi, "Siyonist işgalci rejime ait her türlü hedefe durmaksızın devamlı olarak saldırılarımızı sürdüreceğiz. Önümüzde hiçbir sınırlama görmüyoruz." dedi.

İran'ın BM Büyükelçisi Bahreini:

İşgal rejimi saldırıları durdurana kadar cevap vereceğiz

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ali Bahreini, işgal rejimi tarafından düzenlenen saldırılara kararlı şekilde yanıt verdiklerini ve bunun saldırılar durdurulana kadar devam edeceğini söyledi.

Cenevre

Bahreini, siyonistlerin İran'a saldırılarıyla başlayan çatışmalara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. İşgal rejiminin İran'a saldırı başlattığına dikkati çeken Bahreini, "Bu saldırıya kararlı bir şekilde yanıt veriyoruz, saldırı durdurulana kadar bunu sürdüreceğiz. Güvenliğimiz, istikrarımız ve halkımızın güvenliği için gerektiği kadar israil'in saldırılarına karşılık vermeye devam edeceğiz." dedi. Bahreini, şu anda yaşanan gelişmelerin geleceği konusunda herhangi bir öngörülerinin olmadığını belirtti.

İran halkını korumak için görevlerini yaptıklarını söyleyen Bahreini, "Askeri güçlerimiz saldırılara, saldırganlığa yanıt vermede çok kararlı, halkımız güvende olana ve saldırganlık durdurulana kadar karşılık vermeye devam edecekler. Bu nedenle İran tarafının operasyonları gerektiği müddetçe devam edecek." ifadelerini kullandı. Bahreini, bölge ülkelerinin işgal rejiminin saldırılarını güçlü şekilde kınadıklarını, İran ile dayanışma içinde olduklarını ifade ettiklerini dile getirdi.

Bölgedeki ülkelerin bir ailenin parçaları olduklarına işaret eden Bahreini, "israil'in, oluşturduğu tehdidin İran ile sınırlı olmadığını düşünüyorum. Bu, tüm bölge için bir tehdit. Hepimiz biliyoruz ki bu tehdit, sadece İran ile sınırlı değil. Tüm bölgeye yönelik. Bu nedenle bölgemizdeki herkes saldırganlığı durdurmak için çok istekli, ilgili ve kararlı." değerlendirmesinde bulundu.

Bahreini, ABD'nin bu süreçteki pozisyonunu ve eylemlerini takip ettiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Askeri güçlerimiz ve ilgili makamlarımız durumu izliyor. Diğer tarafın pozisyonları ve eylemleri hakkında kendi değerlendirmeleri var ve vardıkları her sonuca göre tepki gösterecekler. Nasıl tepki vereceklerine karar vermek askeri güçlerimizin yetkisinde ancak kesin olan bir şey var ki tepkilerinde çok kararlı ve çok güçlü olacaklar. Tepkiler etkili ve yerinde olacak."

Muhabir: Fatih Sivi