Adana’da etkili olan sağanak yağışlar, kent merkezinden Yüreğir, Seyhan ve Sarıçam’a kadar birçok noktada yolları göle çevirdi; evler, iş yerleri, alt geçitler hatta mezarlıklar bile su altında kaldı, araçlar mahsur kaldı, hayat felç oldu.
Meteoroloji’nin bölge için günler öncesinden yaptığı kuvvetli yağış uyarılarına sorumluların kulak tıkadığını ifade eden Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Özkut Özdemir kent sokaklarında ortaya çıkan tablonun bir yönetişim zafiyetini ortaya koyduğunu ve faturasını da milletin ödediğini söyledi.
"Ortaya çıkan tabloyu kabul edemeyiz"
Özdemir; "Adana’da alt geçitler ve bazı ana arterlerde su baskınları görüldü.Vatandaşlar araçlarında beklemek zorunda kaldı. Bazı yaşlı ve engelli vatandaşlarımız itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından evlerinden güçlükletahliye edildi. Yolda kalan araçlarında saatlerce kurtarılmayı bekleyen insanların, sokak hayvanlarının görüntüsü bizleri derinden sarstı. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değil." dedi.
"O çizmeleri yağmurdan önce giyecektiniz"
Belediye Başkanlarının yağmurdan sonra çizme giyerek işi şova dönüştürdüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Özdemir; "Her yağmurdan sonra aynı görüntüleri yaşıyoruz. Belediye Başkanlığı şov yapma yeri değil iş yapma yeridir. O çizmeleri milletimiz mağdur olduktan sonra değil öncesinde giyecektiniz. Çizme-yağmurluk pozlarıyla felaket örtülemez. Kamu kurumu ciddiyetinden uzak yardım çağrıları milletimizi daha çok paniğe sürükler. Beceremiyorsanız bırakın. İşin hakkını verecek Refah kadroları size belediyeciliğin nasıl olacağını bir kez daha göstersin." diyerek sert sözler kullandı.
"Bu yaşananların sorumlusu iş bilmeyen yöneticileridir"
Valilik başta olmak üzere birçok devlet kurumunun da görevini yerine getiremediğini vurgulayan Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Özkut Özdemir; Konuyla ilgili işleyen bir koordinasyon ekibinin olmadığını, kilit noktalara trafik ekiplerinin konuşlandırılmadığını, elektrik ve altyapı hazırlıklarının yetersiz olduğunu ve bunun artık sistematik bir ihmalkarlık olduğunu belirtti. Özdemir, “Bu yaşananlar doğal afet değildir; belediyenin umursamazlığı, iş bilmezliği ve yetkililerin saklanmasıdır.” diyerek sorumlulardan özür ve somut çözüm talep etti.
"Bürokratlara merkez’den emir mi geldi?"
Merkezi hükümetin diğer şehirlerde gerçekleştirdiği yatırımları Adana’dan esirgediğine de vurgu yapan Başkan Özdemir sözlerini şöyle tamamladı: "Bu şehir, planlama ve yatırım açısından siyaset üstü bir şehirdir. Adana Türkiye’nin lokomotifidir. Merkezi hükümetin boş vermişliği ve yerel yöneticilerin beceriksizlikleri nedeniyle maalesef geri bırakılmıştır. Sanki merkezi hükümetten birileri buradaki bürokratlarına; "Siz hiçbir şeye karışmayın. Belediye Başkanları milletin gözünde sıkıntıya girsin" diye bir emir vermiş gibi. Vatandaşlarımızın yarın tekrar mağdur olmaması için, yerel yöneticiler işin ciddiyetini anlamalı, iktidar da kaynak ve koordinasyonda gecikmemelidir. Aksi halde, yağmurun ardından görünen sadece sel değil; yılların ihmali ve bunun bedelini ödeyen insanların öfkesi olur. İki gündür Adana’da yaşanan şeyin adı rezalettir. Bu hem atanmış bürokratların hem de seçilmiş belediye başkanlarının alnında kara bir lekedir. Milletimizin şüphesi olmasın bu lekeyi biz görevi devraldığımızda temizleyeceğiz ve Adana’yı yeniden Türkiye’nin öncü kenti yapacağız."





