Zülküf Er

Kozluca Şehitleri!

31.05.2022 07:00:04 / Zülküf Er

Zaman çözülmüş, süreç Postal ile Mekap’ın sağ tek sol tek olarak toprakta iz bıraktığı deme ermişti. Mekap Postal’a, Postal ise Mekap’a gözlerini yummuş kontrol noktalarında komşuluk havası esmişti o demde…

Keleş G-3’ün G-3 ise keleşin mermisini sürmüştü namluya… Hewal ile tertip kol kolaydı Müslüman Kürt halkının karşısında…

Yıllarca terörist olanlar o demde muteber olmuş, kan damlayan tarihlerine barış(!) sayfası eklenmek isteniyordu.

Dem seçim devriydi… 2015’in 29 Mayısında… 3 Yıldan beridir Çözüm Süreci kılıfıyla korunup kollanan silahlılar ve onların kravatlı taifesi seçim çalışması adında silahların gölgesinde dolaşıyorlardı.

Politikacı görünümlüler önde, silahlılar arkada Kürdistan’ı dolaşıyor, abasız bir şekilde de sopa gösteriyorlardı. Süreç denen zaman onlara yaramış kendileri gibi düşünmeyen herkes açık ve legal hedefleri olmuştu artık.

Yolları yıllarca PKK’nin zulmüne uğramış İdil’in Kozluca köyüne düşmüştü. O köy yıllardan beridir PKK zulmüne maruz kalmış kadın, erkek, çocuk demeden katledilmişti.

90’lı yıllarda yaşanan zulümlerde 65 Yaşındaki Ayşe Öz,  8 yaşındaki Fatıma ile Hüseyin Demirel ve Abdulgafur Bal da katledilmişti.

Gittikleri köy yani Kozluca Köyü onların kafalarında olan bir köy değildi. Bu da onların cezalandırılması anlamına geliyordu.

Köye seçim için değil de adeta savaş için girmişti o güruh…  Konuşanlar o köydeki insanların duygularını bildikleri halde İslam’a ve İslami değerlere saygısızca hakaret ediyor seçim çalışmasından ziyade adeta silahların gölgesinde olmanın verdiği rahatlıkla saldırganlaşıyorlardı.

Köylüler onlara iltifat etmemiş ve onlar da köyü terk etmek zorunda kalmışlardı. Ama geri giderken de katliam yapmaktan geri durmamışlardı.

İki Müslüman Kürt, çoluk çocuklarının rızkı için tarlalarında çalışmaktaydılar. PKK/HDP’li olmamak gibi çok büyük bir suçun failleriydiler.

Köye gelen güruh o kadar kin ekmişti ki;  arkalarında kalan biri onlara iltifat edilmemesinin acısını tarlalarında çalışan Muhammed Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan’dan çıkarmak için silahlanmış ve onları taramıştı.

Çözüm Süreci, Müslüman Kürt halkına bir kez daha ölüm ve kan olarak yansımıştı. Çünkü süreç denen olay, silahları görünür kılmaktan başka hiçbir işe yaramıyordu.

Öncesiyle ve sonrasıyla adına Çözüm denen süreç, daha fazla kan ve gözyaşına, birilerinin daha fazla silahlanmasına sebep olmuştu…

Her zaman ki gibi, bundan 7 sene önce de İdil’in Kozluca köyünde, olan, Müslüman Kürt halkına olmuştu…

Üzerinden 7 Yıl geçtiği halde halen bu olayın tıpkı diğer olaylar gibi gerçek bir şekilde aydınlatılmamış olması Çözüm süreci denen garabetin bir sonucu olarak duruyor hafızalarda…

Rabbim Abdulcelill Talayhan ve Muhammed Şerif Şimşek kardeşlerimizin şehadetlerini kabul etsin inşallah…

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar