Zülküf Er

Mülakat FETÖ Mirasıdır!

03.01.2022 07:18:26 / Zülküf Er

FETÖ’nün sınav sorularını çalarak okullara ya da meslek alanlarına kendi adamlarını yerleştirdiği gerçeği ortaya çıkınca yani malumun ilamı gerçekleşince birçok insanın FETÖ’ye bakışı değişmiş oldu.

Çünkü halk bu işi bir tür zulüm ve haksızlık olarak algıladı. Milletimizin kafasında insanların, namuslarıyla ve ekmekleriyle oynanmaz, şeklinde muazzam bir anlayış vardır. Bu iki nokta çok önemlidir.

Yıllarca FETÖ’nün gerçek yüzünü anlatanlara inanmayan, FETÖ’yü kendileri inkâr etmelerine rağmen İslami bir Cemaat olarak algılayan insanlar bile ayyuka çıkan haksızlık ve hırsızlık yüzünden FETÖ’den nefret eder hale geldiler.

Hatırlanacağı üzere 2010 yılında yapılan Referandumdan sonra FETÖ o kadar güçlenmişti ki; Türkiye’de FETÖ referansı olmadan bakkal dükkânı açmak için ruhsat almak bile imkânsız hale gelmişti.

Güvenlik soruşturmaları, mülakatlar, sınavlar gibi kapı açan ya da kapatan her türlü organizasyon ellerine geçmiş ve ülkedeki hayatı idare eder hale gelmişlerdi.

FETÖ referansı olmadan bir güvenlik soruşturmasından, bir mülakattan ya da bir atanma, terfi alma mekanizmasından başarmış olarak çıkmak imkânsız hale gelmişti.

Binlerce başarılı gencin, gayretli ve liyakat sahibi insanın hakkını yemiş onların umutlarını ve geleceklerini karartmışlardı.

Milyonlarca anne babanın, çocuklarını okutmak için akıttıkları alın terine eziyet etmiş, hırsızlığın, arsızlığın, çapul ve yağmanın en adisini uygulamışlardı.

Okullarını başarıyla bitiren milyonlarca genç sırf FETÖ ihanetinin içerisinde olmadıkları için iftiralarla, soruşturma ya da mülakat zulmüyle haksızlığa uğratılmıştı.

Bu da FETÖ’nün sonunu getiren en mühim zulüm olarak tarihe geçmişti.  Çünkü insanların ekmekleriyle ve gelecekleriyle oynamış insanların ekmeklerini ve geleceklerini çalmışlardı.

Kim ne derse desin milleti 15 Temmuz’da FETÖ’ye karşı ölüm tehlikesine rağmen meydanlara döken etkenlerden en önemlisi bu zulmün ayyuka çıkmasıydı.

Çünkü kiminin bizzat kendisi ya da kardeşi, eşi kiminin oğlu, kızı veya bir başka akrabası, dostu, tanıdığı bu mülakat ve benzeri zulümlerin muhatabı olmuştu.

Mülakatlarda haksızlık yapıldığı iddialarının güçlü bir şekilde ortada dolaştığı bu günler insanın aklına o günleri getiriyor.

KPSS’den dereceyle çıkanların Mülakat denen ucube sistem neticesinde elenmeye maruz bırakılmaları ve bunların dalga dalga toplumun her kesimine yayılması iktidar açısından pek hayra alamet olmasa gerek.

Çünkü insanların kafasında, vatandaşın ekmeğiyle oynanıyor, algısı oluşmuş durumda. Buda zillerin Ak Parti iktidarı çalması sonucunu doğuruyor.

2023’ün ayak seslerinin duyulduğu bu günlerde böylesine mağduriyetlere sebep olmak ile şapkayı alıp gitmek arasında bir fark olmasa gerek.

FETÖ mirası bu kötü ahlaktan, Mülakat zulmünden hemen vazgeçmek Liyakat noktasına ulaşmak lazım.

Yoksa FETÖ’nün hali ortada. Tabi akıl sahipleri için…

Selam ve Dua ile…

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar