Zülküf Er

30 Sene Sonra Açılan Kapılar!

15.11.2021 06:27:49 / Zülküf Er

30 Koca yıl…  Bir ömür hatta daha ötesi. Gençlik ya da yaşanılmayan, yaşatılmayan umut dolu yılların dört duvara mahkûm edilişi…

İbrahim Halil Göv ve Abdullah Zengin. Simalarında secdenin ışıltısıyla girdikleri zindandan 30 yıl sonra sinelerinde ayet ayet yeşeren Kur’an-ı Kerim nuruyla çıktılar.

Tıpkı Yusuf gibi apak bir yüzle çıktılar, gömlekleri de önden bakılınca sapasağlam duruyordu yerinde…

 Aslında ikisi de çağımızın ve coğrafyamızın Yusufi Medresesi’nin banilerinden, kurucularından idiler. Onlar taa Diyarbakır E Tipi Cezaevi 39. Koğuşundan bu güne adeta birer ev sahibi gibi yüklenmiştiler zindanı.

Onlar bölge bölge, şehir şehir memleket zindanlarını eskitirken dışarıda olan aileleri de onların arkasından şehir şehir dolaşıp durdular 30 sene boyunca…

Ve nihayetinde geçen hafta son kez duydular zindanın paslı kapısından yükselen zulmün o iğrenç gıcırtısını. 30 yıl önce içeri açılan kapı bu kez nihayet dışarı açıldı… Darısı başta onlarla aynı zulüm dosyası kapsamında halen zindanda kalan Muhammed Şakir olmak üzere diğer Yusufilerin başına…

Bire bir tanıyıp kendileriyle zindan arkadaşlığı yapma şerefine nail olduğum bu iki kardeşim zindana girdikleri ilk yıllarda bile oraları sahiplenmiş ve adeta kendilerinden sonra gelen Yusufi namzetler için birer sığınak, birer rehber olmayı başarmışlardı.

Allah Azze ve Celle de şahittir ki; gerek ahlaklarıyla gerekse de gayretleriyle her ikisi de yolu zindana düşen her yiğide destek olmuş, kuşandıkları Yusufi ahlak ile zindanı medreseye çevirmeye çabalamışlardır.

Zindanda bırakıp çıktıkları 30 yıl’ın her bir dakikası birer şahit hükmündedir. Zulme, işkenceye, sürgüne, hücreye, güneşi bile üşüten hasrete, ayrılığa şahittir o yıllar, o saatler ve saniyeler…

Elbette sade zulme değildir yılların şahitliği. O yıllar, dört duvara inat, sabır kuşanmış iman gördü manevi gözleriyle. Metanet ve itaat gördü, ilim ve hilm gördü, kardeşlik ikliminde yetişmiş nebevi gençleri gördü geride kalan o yıllar.

Ve nihayet geride kaldı o yıllar Abdullah ve İbrahim kardeşlerimiz için. Elhemdulillah.

Hoş geldiler sefa geldiler… Ailelerinin ve sevenlerinin gözleri aydın.

30 yılı ihlas ve sabır eşliğinde geride bırakan İbrahim ve Abdullah kardeşlerimi vermiş oldukları başarılı imtihandan dolayı can-ı gönülden tebrik ederim. Rabbim çektiklerini uhrevi saadete vesile kılsın inşallah. Allah Teâlâ onlara dünya ve ahiret saadeti nasip eylesin.

Selam ve Dua İle…

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar