Muhammed Ali Akay

İnsanlar 6'lı masaya güvenmiyorlar

02.05.2023 04:30:14 / Muhammed Ali Akay

Geçen gün cumhurbaşkanı başdanışmanı, kamu baş denetçisi, saygıdeğer Şeref Malkoç başkanımızı dinleme fırsatı bulduk. Sivil toplumun toplumsal hayatımıza olan katkılarını çok güzel ifade etti. Sivil toplum kuruluşlarının toplumsal hayatımızda görmüş oldukları eksiklikleri, yetkili organlara rapor etmesi gerektiğini ifade etti. Devlet mekanizmasının insanlardan oluştuğunu, dolayısıyla yönetim mekanizmasının güçlü olabilmesi için istişarenin, ortak aklın, toplumsal katılımın öneminden bahsetti. Bununla birlikte 28 Şubat sürecini bizzat yaşamış bir insan olarak o dönem yaşamış oldukları mağduriyetleri tekrardan bizlere hatırlattı. Şeref Malkoç'un katılmış olduğu program, Kur'an'la başladı, Kur'an'la bitti. Allah hayırlı işlerini çoğaltsın inşallah.

Rabbim alnı secdeli, kalbi imanlı insanları daima bu memleketin yöneticisi eylesin. Kafir, münafık, mürted, kötü niyetli insanlara fırsat vermesin.

Bu arada sosyal hayat içerisinde, sosyal medyada, insanların yapmış olduğu durumlarda; açık ve net bir şekilde görüyoruz ki insanlar yeniden Recep Tayyip Erdoğan diyorlar, Cumhur İttifakı diyorlar. İbre yine Cumhur İttifakı’na taraf dönmüş. 

3 yıldır memuriyete başlamış insanların altına sıfır araba çektiği, ekonomik kriz olmasına rağmen gerek asgari ücretteki artış, gerek sosyal yardımların halkın yaralarını sarması; dünya genelindeki ekonomik krizin ülkemizi yine teğet geçmesine vesile oldu. İnşallah istikrarın devam etmesi ile beraber ülkemiz bambaşka bir sürece girecek.

İnsanlar 6'lı masaya güvenmiyorlar. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye başkanının menfi tutumu, seçildiği günden beri İstanbul'daki ihmal ve yanlışlar, Türkiye'nin en büyük şehrinin altılı masaya yüz çevirmesine sebep oldu. Yine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının Ankara'daki hiçbir soruna derman olmayışı, Ankara ulaşımının halen 90'lı yıllardan kalma minibüslerle olması, Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri'nin makamının olduğu semtin görmezden gelinip yağmurun çamurun içerisinde kalmasına göz yumulması, halkın CHP'ye olan o az umudunu da bitirmiştir.

Kurulduğu günden beri adı; idamlarla, zulümle,  haksızlıkla anılan CHP, iktidara geldiği her dönemde bu memleket yokluğa, kıtlığa duçar olmuştur. Halihazırda seçmenine hiçbir vaatte bulunamayan, sadece Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümeti üzerinden karalama kampanyası yaparak kendisini alternatif göstererek oy isteyen CHP ve onu destekleyenler halkın gözünde bitmiş durumdadır. Çünkü ekonomiye, teknolojiye, sağlığa yönelik hiçbir projeleri, vizyonları yok! Halk da bunu görüyor, okuyor, biliyor.

Kamuoyu araştırmalarına göre AK Parti ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan açık ara farkla tekrardan kazanacak. Fakat halkın ciddi anlamda beklentileri var. Öncelikle darbe anayasasının değiştirilerek bu toplumun özüne yakışan, bu toplumun hakkını ve hukukunu muhafaza edecek gerek emperyalistlerden gerek hainlerden bu toplumu koruyacak bir anayasayı; yeni kurulacak hükümetten, bu halk, bekliyor.

Rabbimiz bu ülkenin, daima alnı secdeli, kalbi iman dolu insanlar tarafından yönetilmesini murad etsin.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar