Muhammed Ali Akay

#BEN HÜDA PARLIYIM!

30.11.2022 05:00:41 / Muhammed Ali Akay

Hür Dava Partisi, 19 Aralık 2012 yılında kuruldu. Geriye baktığımız zaman 10 yaşında bir partidir, HÜDA PAR. 10 yıldır her hafta Gündem Değerlendirmeleri başlığı altında gerek ülke içerisindeki problemlere gerek uluslararası sorun ve sıkıntılara çözüm önerisi sunan, sosyal ve siyasal olayları değerlendiren, insanlığı ilgilendiren her konuda sözü olan siyasi bir partidir HÜDA PAR.

İlk defa BEN SİSTEMİN ALTERNATİFİYİM diyen bir partidir.

İslam'ı referans aldığını her fırsatta beyan eden, Müslüman halkımızın hakkının-hukukunun anayasal güvence ile korunmaya alınması gerektiğini savunan, muhalefetin sadece eleştirmek olmadığını, yapıcı bir muhalefetin nasıl olması gerektiğini ifade eden bu partiye halk olarak destek vermeliyiz.

‘Biz sizin malınızı haksız yere yemeyeceğiz, size yalan söylemeyeceğiz.’ diyerek sözlerine başlayan merhum Mehmet Yavuz gibi bir genel başkana sahip olan, yöneticileri ve üyeleri 28 Şubat sürecinde sistemin zulmüne maruz kalmış kimselerden oluşan bu partinin sesine hep birlikte kulak vermeliyiz.

HÜDA PAR’ın yapıcı siyaseti, Zekeriya Yapıcıoğlu ile müsavileşmiş. Gerçekten HÜDA PAR’ın kullanmış olduğu üslup, yöneticilerinin ve üyelerinin bir vücudun azaları gibi uyumlu hareket etmeleri takdire şayandır. İslam'a dost olan veya İslam'a düşmanlık eden herkesin dikkatini çeken bir partidir.

Birileri görmezden gelmeye çalışsa da HÜDA PAR’ın mesajları her geçen gün toplumun kılcal damarlarına kadar ulaşmaktadır. Bu konuda #BEN HÜDA PARLIYIM! diyen kardeşlerimize birkaç tane önerimiz var:

1-Öncelikle partimizi tüm komşularımıza, akrabalarımıza, tanıdıklarımıza tanıtmalıyız. Bu partiye gönül veren, mensup olan, üye olan tüm kardeşlerimiz; ekmek aldığı fırına, alışveriş yaptığı bakkala, akraba-ü iyaline, dostlarına, komşularına en gür seda ile ‘#BEN HÜDA PARLIYIM!’ demeli ve herkese bunu göstermelidir. HÜDA PAR’ın toplumda sesini daha gür duyurmalıdır. Seçimlere çok az bir zaman kaldı. HÜDA PAR ister seçimlere girsin ister girmesin, ister ittifak yapsın ister yapmasın; bu partinin şahsını, kişiliğini ve bu memlekette sözü olan bir yapı olduğunu tüm milletimize duyurmakla mükellefiz. Ev ev, kapı kapı başta kendi mahallemizi dolaşıp HÜDA PAR’ın seçim broşürlerini, kendini tanıtan afişlerini dağıtmalıyız. HÜDA PAR'ın söylemlerini sosyal medyada aktif bir şekilde yaymalıyız. Özellikle durum yaparak sabitlenmiş mesaj yaparak çevremizdeki eşe dosta göstermeliyiz.

2-Haftalık gündem değerlendirmelerini okumalı; eş dostun okuması için de paylaşmalıyız. Gündem değerlendirmeleri gerçekten de milletimiz için insanlık için ümmeti Muhammed için şifa gibidir.

3-Yaşadığımız şehirdeki HÜDA PAR’ın il başkanıyla tanışmalı; il başkanının komşularımızı, akrabalarımızı, köylülerimizi ziyaret etmesi için ortamlar ve imkânlar oluşturmalıyız. HÜDA PAR’ın kendini tanıtmasına imkân oluşturacak ortamlar hazırlamalıyız.

4-HÜDA PAR’ın şehir merkezlerinde açmış olduğu il binalarına, ilçe binalarına daha sık gidip gelmeli; vaktimizi, boş zamanlarımızı, HÜDA PAR yetkilileri ile gezerek HÜDA PAR’ın davasını, savunmuş olduğu mesajı topluma iletmede destek olalım. Bu konuda HÜDA PAR’ın il başkanlarını yalnız bırakmayalım.

5-Seçimlerde özellikle mahalle muhtarları belirlenirken HÜDA PAR'ın takdir ettiği, ahlakını beğendiği HÜDA PAR’ın savunduğu ilkeleri savunan muhtar adaylarını seçmeli ve onları desteklemeliyiz.

6-Muhtarlık seçimleri de var önümüzde ve muhtarlık seçimi çok önemlidir. Bir mahallenin muhtarı eğer aktif olursa mahallenin derdiyle dertlenirse o mahallede çok olumlu gelişmeler meydana gelebilir. Bu konuda en az Cumhurbaşkanı seçimleri kadar mahalle muhtarımızın seçimi ile de ilgilenmeli ve bu konuda HÜDA PAR’a yakınlığı ile bilinen mahalle muhtar adaylarını tüm varlığımızla desteklemeli, onlara sahip çıkmalıyız.

7- Devleti yöneten başta hükümet yetkilileri olmak üzere bu ülkeyi, bu milleti, bu halkı seven herkese diyoruz ki: HÜDA PAR’a kulak verin! HÜDA PAR Allah'ın bu millete vermiş olduğu bir ikramdır, bir nimettir. Hakkı eğip bükmeden, gizlemeden, açık ve net bir şekilde ifade eden bir partidir. Allah'a taraf; şeytan ve dostlarına düşman olan bu partiye sahip çıkmalıyız.

8-Muhalefet partileri de bu partiyi önemsemeli, bu partinin yapıcı muhalefetini kendilerine örnek almalıdırlar.

9-Özellikle Dış İşleri Bakanlığı HÜDA PAR’ın başta komşu ülkelerimiz olmak üzere İslam coğrafyası ile ilgili yapmış olduğu açıklamaları veya dış ilişkilerle ilgili önerilerini dikkate almalı ve kendi ajandasına yazmalıdır.

10-HÜDA PAR’ı görmezden gelen hiçbir güç, kendini Güneş’in kudretinden kurtaramaz. Kitabın arkasından doğan bir Güneş ile kendini simgeleyen HÜDA PAR’ın, Kur'an'ın nuruyla başta ülkemize sonra insanlığa çok hayırlar getireceğini ümit ediyor ve bu köşeden tüm okuyucularımıza haykırıyoruz: #BEN HÜDA PARLIYIM! Tüm okuyucularımızla birlikte her fırsatta HÜDA PAR’lı olduğumuzu tüm milletimize ve insanlığa haykırmak dileğiyle...

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar