Muhammed Ali Akay

İslam’ın aklını oluşturan var mı?

21.09.2022 05:00:47 / Muhammed Ali Akay

Adnan Menderes’e Allah rahmet eylesin. 1.Dünya Savaşı'ndan sonra küresel emperyalizmin ve şeytani güçlerin kurmuş olduğu düzeni sarstığı için idam edildi. Başbakanı idam edilmiş bir ülke... Adnan Menderes'in idamını sadece darbeci generallere veya CHP'ye bağlamak doğru olmaz.

Bakın, yakın tarihte yaşanan Mısır olayı, Muhammed Mursi'nin cezaevindeki şehadeti, Adnan Menderes'in idamı ile birebir benzerdir. Mısır'da Sisi'yi başa getiren akıl; 1960'lı yıllarda Adnan Menderes'i idam ettiren akıldır.

Müslüman ülkelerin paramparça olup birbirine düşman bir siyaset izlemesine sebep olan da bu akıldır. Bu akıl küresel emperyalizm ve şeytani güçlerin oluşturduğu bir akıldır. Müslümanlar olarak, bu şeytani ve dessas akla karşı rahmani bir akıl oluşturmadıkları müddetçe yenilmeye mahkûmuz.

Rahmani bir akıl, İslam ümmetinin bütün coğrafyalarındaki ve diyarlarındaki tüm Müslümanlarla; mezhep ayrımı yapmadan, ırk ayrımı yapmadan oluşturulmalıdır. Şiisi ile SÜnnisiyle; Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Farisi’si ile İslam'ın aklını oluşturmalıyız.

İslam'ın aklını oluşturmak öyle kolay değil; kendi içinde dahi istişareden mahrum yapılar, devletler, sistemler İslam ümmetinin içine sinmiş durumdadır. Düşünceyi ve fikri önemsemeyen, Müslüman kardeşleriyle istişare etme kültürüne sahip olmayan kimseler; İslam'ın aklını oluşturamaz.

Kendisinden başka herkese bir kulp takan, kendisinden ve kendi yapısından başka kimseyi beğenmeyen, bununla beraber zahiren mütevazI; batınen kibir abidesi kimseler, İslam'ın ortak aklını oluşturamaz.

Mücadele Süresindeki ilk ayetin sırrınca İslam ümmetinin evlatlarının enerjilerini boşa harcayan, İslam ümmetinin evlatlarını yerli yerinde istihdam etmeyen, küçükten büyüğe bütün yöneticileri Allah'a şikayet ediyoruz.

İslam ümmetinin geleceği ile ilgili endişesi olan herkese soruyoruz: Allah aşkına; ‘İslam ümmetinin 4-6 yaş arası çocukları için neler yapabiliriz?’ diye düşünen bir komisyonumuz var mı? ‘İlköğretime giden 6 ile 10 yaş arasındaki evlatlarımız için neler yapabiliriz? Nasıl bir eğitim müfredatı hazırlayabiliriz? Bu yaş grubundaki çocuklara hangi kitapları okuturuz? Bu yaş grubunda gelecek vaat eden kaç tane evladımız var?’ diye düşünen, plan, proje yapan; nesil yetiştiren, çocuk yetiştiren, bununla ilgili kafa yoran bir komisyon var mı? Ortaokul öğrencileri için bir eğitim müfredatı hazırlayan veya eğitim müfredatından vazgeçtik ortaokul öğrencilerine yönelik bir kitap listesi hazırlayan bir komisyon var mı? Bugün 100 Temel Eser olarak dayatılan birçok kitap, yabancıların kültürünü çocuklarımıza zorla empoze ediyor.

Buna karşılık öğretmenlere, imamlara, çocuk yetiştiren kimselere; şu kitapları okutun, şu faydası vardır diye tavsiye ve öneride bulunan bir sivil toplum kuruluşumuz var mı?

Allah aşkına soruyoruz: Liseli gençler şöyle, liseli gençler böyle bozuk deyip şikayet edenlere soruyoruz; liseli gençlerin ıslahı için liseli gençlerin dünya ve ahiret saadetine nail olması için kafa yoran; sadece düşüncede dahi olsa, düşünce üreten bir komisyonumuz var mı?

Hadi faaliyetten, gayretten, çalışmadan, organizasyondan vazgeçtik. Fikir bile üreten bir komisyonumuz yok…

Üniversiteli gençliğin günahlarından ve Allah'tan uzaklaşmasından şikayet edenler; faaliyetten vazgeçtik, düşünce bile üretmiyoruz ya! Bu gençliğin ıslahı için düşünce üreten adamlar var mı? İslami sivil toplum kuruluşları hep bölgesel ve yerel kalıyor. Yereldeki kişilerin zekasının, kabiliyetinin, yeteneğinin insafına; nesillerimizi bırakamayız. Her yaş kademesindeki insanımızın, her meslek grubundaki insanımızın, dünya ve ahiret işlerini planlayacak komisyonlar oluşturmalıyız. Düşünce üreten komisyonlar oluşturmalıyız.

İslam'a hizmet ettiğine, yöneticilik yaptığına şahit olduğumuz Müslüman kisveli nice adamdan duymuşuz: Bize düşünce üretecek değil hamallık yapacak adam lazım! İşte bu sahtekarların mantığıdır, çift yüzlü insanların mantığıdır. Bugüne kadar İslam ümmetini hamal olarak görüp sömüren sahtekarlardan çok çektik.

İslam'ın egemenliğinin bütün diyarlarda ve coğrafyalarda hakim olması için en başta fikir üretecek, düşünce üretecek, İslam’ın aklını oluşturacak komisyonlar kurmalıyız.

Rabbim bizleri; Salih amel sahibi olan, kendi rızası için çalışan ve nefsini, enaniyetini, şahsiyetini; şahsı manevinin içerisinde eritip Allah'ın davasında kendini feda eden salihlerden eylesin. İslam’ın aklını oluşturan akillerden olmak duası ile…

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar