Mehmet Nazifoğlu

Kadına şiddet ve kadın hakları

13.07.2017 18:11:00 / Mehmet Nazifoğlu

Ülkemizde hemen hemen her gün değişik bir şekilde medyaya yansıyan kadına şiddet ve kadınların korkunç bir şekilde öldürülmesi olayları büyük bir yankıya sebep olmuş, bunun üzerine toplumun değişik kesimlerinden farklı kınayıcı, basın açıklamaları ve yürüyüşler yapılmasına rağmen bu sorun ciddi bir şekilde hala Hükümetin acilen çözmesi gereken en büyük sorundur.

En büyük sorundur diyorum çünkü bu toplumda her iki kadından biri şiddet görmekte, her gün kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüz haberleri medyaya yansımaktadır. Müslüman bir toplum olmamıza rağmen yılda ortalama 400 kadın korkunç bir şekilde öldürülmektedir.

Oysaki yüce kitabımız Kur`an`ı Kerim`de kadınlarla ilgili bir sûre ve onlarca, yüzlerce ayet bulunmaktadır. Peygamber efendimiz kadınlarla ilgili onları metheden ve onların haklarının gözetilmesi ile ilgili yüzlerce hadis söylemiştir.

‘Cennet anaların ayaklarının altındadır` diyen bir dinin müntesipleri olmamıza rağmen kadına karşı bu hoşgörüsüzlük neden kaynaklanmaktadır.

Bugün kadın üzerinden toplumu ifsat eden bir eğitim sistemiyle karşı karşıyayız. Kız ve erkek öğrencilerin iç içe olduğu okullarda eğitim verildiğini, bunun neticesinde pek çok genç kızın evden kaçtığını, gençlerin sokaklarda yaşadığını ve her yıl nikâhsız birlikte yaşamlardan dolayı gayr-ı meşru çocukların dünyaya geldiği bir gerçekle yüz yüzeyiz.

Sağlıklı, kaliteli ve huzurlu bir toplumda yaşamak istiyorsak, eğitim sistemini acilen değiştirmemiz, kadını kadın avcılarının pençesinden kurtarmamız gerekmektedir. Toplumu ifsat eden bu tür kişi ve kurumlar kadını zevk aracı olarak kullanıyor. Onu erkeklerin baştan çıkaran bir fitne unsuru, bir ayartma faktörü, çıplak ve hayâsız bir şehvet aracı olarak başıboşluğun kucağına atmaktadır.

Oysaki kadının kutsal bir varlık olduğunu, Hz. Ali`nin (ra) ifadesiyle kadının insanoğlunun anası olduğunu, bundan dolayı kadınlara karşı nazik olmamızı tavsiye ediyor.

 

Her gün kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüz haberlerini duymak istemiyorsanız ki hiç kimse istemiyor. Bu ülkenin onurlu bireyleri olarak buradan hükümete şöyle sesleniyoruz.

1-    Kız ve erkek öğrencilere ayrı ayrı okullarda eğitim verilmesinin önündeki bütün engellerin kaldırılması.

2-    Anayasada zinanın suç sayılması ve bununla ilgili ciddi ve caydırıcı kanunların yapılması.

3-    Gençlerin daha kolay evlenebilmesi için geri ödemesiz kredi verilmesi sağlanmalıdır.

4-    Kadınlara yönelik yıpranamayacak işlerde çalışmalarının önündeki bütün engellerin kaldırılması için çalışmalar yapılmalıdır.

5-    Doğum yapan kadınlara süt izni yerine çocukları ilkokula başlayana kadar ücretli bir şekilde doğum izni verilmelidir. Eğer eşleri çalışıyorlarsa almış oldukları maaşının 1/3 verilmelidir.

6-    Gençlerin evlenmeden önce mutlaka ailenin önemi ve ailenin sorumlulukları ile ilgili eğitim almaları sağlanmalıdır.

7-    Hastaneler, Milli Eğitim ve Diyanette kadınlara yönelik kadro sayısının artırılması sağlanmalıdır.

8-    Ev kadınlarına aylık 500 TL annelik maaşı verilmesi sağlanmalıdır.

9-    Ev kadınlarının şehir içi ulaşımda, indirimli tarifeden faydalanmaları sağlanmalıdır.

10- Doğum yapan kadınların üç çocuğa kadar doğum borçlanmasının tamamen devlet tarafından karşılanması sağlanmalıdır.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar