Mehmet Ali Gönül

Bugün bayram, hem de Kurban Bayramı…

16.06.2024 01:00:27 / Mehmet Ali Gönül

Bugün bayram, hem de Kurban Bayramı… Dünya Müslümanları ve insanlık olarak Gazze’yi, Filistin’i kurban ettiğimiz bugünler, onulmaz bir yara bıraktı gönüllere. Ne Arafat’ta hacıların duaları ne de meydanlarda yükselen feryatlar işgalcinin soykırımını durduruyor. Ne dünya ne de ahiret korkusu taşıyor. Belki de şanı yüce olan Allah, bize eksikliklerimizi hatırlatıyor: Birliğimizin olmayışını, isar’ın ortadan kayboluşunu, ene’mizin kabardıkça kabardığını, kardeşliğimizin kalmadığını, gücümüzün dağıldığını… Bu eksikliklerimizin güce, kuvvete, birliğe, kardeşliğe, isar’a ve zafere dönüşmesinin kendimizi değiştirmekle mümkün olduğunu anladığımız ve uyguladığımız an, Yüce Allah korkumuzu işgalcinin ve dostlarının kalbine yerleştirecektir. Bugün ise çok olmanın vehniyle, değil düşmanın kalbine korku salmak istihzasına maruz kalıyoruz.

Bugün bayram, hem de Kurban Bayramı… Kudüs ile aramıza giren her türlü sevgiyi,  her türlü engeli her türlü adanmışlık ruhuyla, İbrahimî bir eylemle, İsmailî bir teslimiyetle boğazlamalıyız. Ruhumuzla, canımızla, kanımızla ‘ben varsam Kudüs de var, ben yoksam Kudüs de olmaz’ bilinciyle donanmalıyız. Kudüs hayatımızın merkezi, Kudüs ümmetin tutunduğu birlik olmalıdır. Baksanıza, Kudüs öyle bir bereket ki sadece Müslüman’ı değil insanlığı etkilemiş; insanlığı harekete geçirmiş. Her öldürülen günahsız çocuğa bedel bir çocuk bilinçleniyor insanlık tablosunda. Her savunmasız kadına bedel de bir kadın meydanlarda yer alıyor direniş ruhuyla. Adeta Kudüs, dünyaya direniş pompalıyor.

Bugün bayram, hem de Kurban Bayramı… Dostlar ve sevilenlerin buluşma noktası. Her çocuk, her kadın ve her mazlum Filistin’i, soykırımı ve katliamı hatırlatırken boğazımız düğümleniyor, gözler yaşarıyor, kalpler daralıyor. Bayram adına yaşanması gereken sevinçler buruk bir hüzne ve melül bakışlara dönüşüyor. Dünyanın tüm çocukları masum, lakin Filistin’in yani Gazze’nin çocukları daha çok masum… Dünyanın tüm kadınları savunmasız, ama Filistin’in yani Gazze’nin kadınları daha bir savunmasız ve mazlum… Çünkü çocuklar ve kadınlar soykırım yaşıyor, işgalci İsrail bayram dinlemiyor.

Bugün bayram, hem de Kurban Bayramı… Kalplerin ve her türlü gücün sahibi Allah’ım! Bizi Filistin’e karşı duyarsızlıklarımızı kurban edip özgürlüğüne götürecek fedakârlıklarla donat. Kudüs bilincinden ve  aşkından mahrum eyleme…

NOT: Okuyucularımızın bayramını, acı ve buruk bir tebessümle de olsa Kudüs’ün özgürlüğüne vesile olması duasıyla tebrik ediyorum.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar