Mehmet Ali Gönül

Allah Dilerse…

15.10.2023 01:00:00 / Mehmet Ali Gönül

Bazen ilahlık vasfını ABD, AB ve işgalci israile verdiğimizin farkına bile varmıyoruz ki, bunu tamamen kabullenmiş bir algının etkisinde onların her şeyi gördüğünü, bildiğini ve duyduğunu söylüyoruz. Oysa her şeyi gören, bilen ve duyan sadece Yüce Allah’tır.

İşgalci için de özellikle “Demir Kubbe” gibi ellerinde patlayan bir balon ve ileri teknoloji, muhteşem(!) istihbarat sahibi olmalarıyla Filistinli kardeşlerimizi küçümsedikçe küçümsedik. Nefes alış verişlerini dahi işgalci sayıyor dedik yahut düşündük.

Sahi her şey böyle miydi yoksa iyi bir algı yönetimi mi söz konusuydu bugüne dek. Sanki bizi iyi kandırdılar/kandırıyorlar gibime geliyor. İnancımızı sarsmaya veya yenilmişlik psikolojisini kabullenmeye bizi zorluyorlar. Sonra bir çocuk çıkıp “Kral çıplak” deyince herkes uyanıveriyor ölüm uykusundan.

Aslında işgalci bir hiçmiş, ABD her şeyi görmüyormuş, AB de hiçbir şey bilmiyormuş gerçeğini “Direniş” vasıtasıyla HAMAS’tan öğrenmiş olduk. Hem de ne öğrenme… Yerli veya yabancı tüm kanalların yahut sosyal medya yorumcularının hepsinin işgalci israilin ne kadar kof ve boş bir yapı olduğunu öğrenmesi, adeta şok bir etki yaptı.

Öyle ya, ilahları yerle yeksan olanlar bunu nasıl kabulleneceklerdi. Bugüne dek hep işgalci saldırdı ve haberlere saldırıları konu oldu. Şimdi ise HAMAS saldırıyor koskoca(!) işgalciye… Olacak şey miydi bu? Hemen kaybolan itibarını kazanacak bir zulüm girişiminde bulunmalı ve geri kazanmalıydı. Algı operasyonları başladı ve aslında bu kontrollü bir planmış da işgalci buna izin vermişmiş de daha neler neler… Allah, isterse böyle rezil eder nice azların eliyle çokları.

Kimse bir şey görmedi ve kimse bir şey duymadı. Hatta hiç kimse durumu bile bilmedi. Nasıl olur demeyin, Allah dilerse her şey olur. Dilerse Filistin özgür, dilerse Kudüs azad olur. Dilerse “Demir Kubbe” kevgir, dilerse işgalci yerle bir olur.

Çocukların babalarını teskin ettiği bu direnişlerine elbette Allah lütf edecektir. Ne demişti babasına yaralı yavrucak: "Baba güçlü ol, korkma ben iyiyim ve daha iyi olacağım. Güçlü Ol."

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar