Mehmet Ali Gönül

UMUT KERVANI!

18.07.2021 01:01:55 / Mehmet Ali Gönül

Bazı değerler var ki toplumun inşasında varlıkları tartışılmaz.

Toplum bu değerlerle var olur, varlığını devam ettirir.

Zira bu değerler bireyleri birey yapan, toplumun çimentosu olma görevi görür.

Bayramlar, bu değerlerin toplumsal adıdır.

Her bayramın farklı bir manası olsa da Kurban Bayramı, adına atfen bir “yakınlaşma” bayramıdır.

Her ne kadar kesilen her kurban Allah’a doğru bir yakınlık anlamına geliyorsa da toplumun aynı değerlerini taşıyan bireylerini de birbirine yakınlaştırıyor.

Bir yardım kuruluşu bu görevi üstlendiğinde toplumdan dışlanmış, aylardır evinde değil bir parça et, yiyecek konusunda bile sıkıntı yaşayan bir aileyi topluma kazandırmış oluyor.

Bakmayın siz kurbana laf atan kebap severlere…

Etin en iyisini kim bilir altın’a sarılmış şeklini sosyal medyalarda paylaşım yaparak yiyenler, bundan mahrum olanı anlamaz.

Bu babdan UMUT KERVANI VAKFI, oldukça mesafe almış bir kuruluşumuzdur. Yurdun birçok ilinde ve ilçesinde bu işe gönül vermiş gönüllüleriyle beraber seferberlik ilan etmişler.

Gayeleri; durumu iyi olan gerek zengin gerek iyilikseverler ile muhtaç durumda olanların arasında hem yurt içi hem yurt dışı köprü olmak ve fisebilillah bu işi yapmaktır.

Bazen kendi yardımımı kendim yaparım düşüncesi, kişide ene’sini/egosunu diri tutmanın bir yolu olurken, insan bu durumun zamanla farkına varıyor.

Bu duygunun oluşmamasının en güzel engeli UMUT KERVANI’dır.

Adımıza ve güvenimize layık bir yaklaşımla bu tür kuruluşlarımızı ayakta tutmanın ve teşvik etmenin en iyi yolu, özellikle kurban gibi yakınlaştırıcı günler ve eylemlerin faili yapabilmektir.

Bir parça eti bir muhtaca eliyle vermenin egosu, bir aracı ile yollamanın ve kime gittiğini bilmeden; ama yerine vardığından emin olmanın gururuyla bilinmez olmak, daha güzel olsa gerek.

Hem Allah Teala katında hem de insanlar nazarında.

Ha bunu yurt dışında herhangi bir noktada yapmak isteyen için de bu konuda bir seçenek olduğunu bilmenin rahatlığı ayrı olsa gerek.

Bir elin verdiğini diğeri bilememeli anlayışının bu tür aracı kuruluşlarla icra edilmesi daha anlamlı.

Bu yardımların bir kısmına şahit olmuş biri olarak şahit olduğumuz manzaraları ve muhtaçlık seviyesini her kalbin kaldırmayacağını belirtmek isterim.

Bu vesileyle kurban ile hem Allah Teala’ya hem muhtaçların gönüllerine yakın olmaya/yakınlaşmaya dair olan bu fırsatı kaçırmayan ve buna aracı olan herkesi canı gönülden tebrik ediyorum.

Zenginin muhtaca, muhtacın zengine ihtiyacının olduğu bu dönemde her ikisinin de UMUT KERVANI’na olan ihtiyacı apaçıktır.

Umut Kervanı’nın da bizlere ihtiyacı var.

Marifet, iltifat tabidir demiş eskiler.

Bundan büyük marifet, yakınlaşmaktan büyük iltifat mı var?

İstikbale ve gönüllere UMUT ekmenin en güzel eylem olduğunda müttefikiz.

UMUT KERVANI’na selam olsun. Onun varlık sebebi olan tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimin ve herkesin Kurban bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar