Mahmut Olğun

İnsan ve yağ çatışması

09.03.2022 06:30:33 / Mahmut Olğun

Yağ sütten ya da bitkilerden elde edilen ve yiyeceklerde kullanılan bir maddedir. Hayvansal yağlar, bitkisel yağlar diye sınıflandırabiliriz. İnsan vücuduna birçok faydası var. Yaşamsal olarak olmazsa olmazlardandır. Yani önemli bir besin kaynağı da diyebiliriz.

Bu kadar önemli olmalı ki son dönemde piyasaları bir yağ korkusudur sarmış. Millet adeta Rusya’nın Ukrayna’ya saldırdığı gibi ya da ABD ve AB'nin topyekûn Rusya’ya cephe aldığı gibi yağa saldırmakta. Saldırı o kadar şiddetini artırmış ki bütün yağlar adeta sığınaklara kaçmakta!

Bu yağ meselesi derin bir mesele halini aldı. Halk, meydanlarda, ara sokaklarda gariban yağları kovalayarak, market ve bakkallarda kıstırdı. Halkımız ceplerinden çıkardıkları kağıt sopalarla gariban yağları çil yavruları gibi dağıtmayı başararak tarihe adlarını altın harflerle yazdırdılar. Savaş meydanında kimisi esir düştü kimisi sığınaklara kaçtı kimisi de teslim oldu...

Bakalım bu işin sonu nereye varacak? Savaşı başka alanlara taşıyacaklar mı? Buna ebetteki ferasetli! halkımız, yağlarımız ve diğer gıda kardeşlerimiz karar verecek. Savaşı başka komşulara taşıyacaklar mı oturup müzakere şart oldu. Bu ara şeker kardeşimizde de sanki bir kıpırdama var. Hele sizden olmayan mazot ve benzine ne demeli bakın cephe genişledikçe iyice kuvvetten düşeceğiz. Hep birlikte oturup oyuna gelmemek adına tüm gıda malzemesi kardeşlerin bu işe bi son vermeleri halka karşı tehdit oluşturmamaları çağrımızı yeniliyoruz. Gerekirse yanlarına diğer cinslerden(mazot ve benzin halklarından) eşyalardan gıdalardan birer temsilci ile acilen halktan temsilcilerle bir araya gelmeleri aciliyet arz etmektedir. Ne olur bu işe bi son verin. Bizi açlıkla korkutmayın lütfen.

Düşmanların oyununa gelmeyin lütfen. Bakın bizi kaosa sürükleyecekler. Ebu mikrop iş başında zayıf ülkelere çullanacaklar haberiniz olsun. İçten çökertecekler bakın, kendinize gelin.

Tarım ve hayvancılık alanlarınızı harekete geçirin. Bakın yıllardır Doğu ve Güneydoğu’da hayvancılık ve tarıma elverişli alanlarımızı teröre kurban etmiyor muyuz?

Ebu mikrop boş durmuyor ona göre...

 

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar