Enes Durmaz

“Ben Bir İnsanım”

22.07.2022 07:00:34 / Enes Durmaz

Faşistlerin ırkçı kışkırtmaları, ülkemizde yaşayan muhacirlere hayatı her geçen gün daha da yaşanmaz kılıyor. Üzerlerine yağan bombalardan kaçarak bize sığınan bu mazlumlar, özellikle bir parti üzerinden yürütülen kirli ve alçakça provokasyonlarla zor günler geçiriyor. Parti başkanı ve sempatizanlarının söylediği her şey yalan çıksa da attıkları çamur yapışıyor bir kere.

Neredeyse her gün muhacirler üzerinden kin kusan bu kesimin, yalanlar üzerinden yürüttüğü propagandalar halkı da etkisi altına almış görünüyor. O kadar pervasız, o kadar alçakça ve rahat yalan söyleyebiliyorlar ki halkı da yalanlarının kurbanı ediyorlar ve halkın içinde bir mülteci düşmanlığı köpürüyor her geçen gün…

Bu güruh tarafından mülteciler çoğu zaman hiç alakaları dahi olmayan olaylarla etiketleniyorlar, her türlü kötü ve alçakça olayda hemen mülteciler yaftalanıyor. Zaman zaman medyaya yansıyan kavga, silahlı çatışma, adam yaralama, hırsızlık vb. birçok olayda hemen çamur mültecilere atılıyor, ‘onlar yaptı’ denilerek kirli bir propaganda yürütülüyor. Bazen bir gün bazen birkaç saat içinde yalanları ortaya çıksa da yapanların yakalandığı ve Türkiye vatandaşı olduğu duyurulsa da muhacirlere atılan çamur yapışıyor, vicdan ehli Müslümanlar ne kadar uğraşsa da bu çamuru temizleyemiyorlar.

Bu tür olaylar çok yaşanıyor ancak son günlerde özellikle köpürtülen birkaç olayı örnek olarak verecek olursak; geçtiğimiz gün Konya’nın Meram ilçesinde 9 yaşındaki Yusuf’un yüzüne kezzap atıldı. Malum güruh tarafından olay, dakikalar içerisinde yayıldı ve Suriyeli mültecilere mal edilmeye çalışıldı. Birçok ünlü kişinin de paylaştığı videolarla muhacirlere büyük bir öfke patlaması oluşturuldu. İddialara göre Suriyeliler kendisinden para istemiş Yusuf da parasını vermeyince yüzüne kezzap atılmış. Oysa durum bundan çok daha farklıydı. Yusuf İsmail Candan, parkta oyun oynadığı 12 yaşındaki G.E.H. isimli arkadaşı ile tartışmış ve arkadaşı Yusuf’un yüzüne kezzap atmış. Olayın aslının ortaya çıkmış olması, çocuğun ifadeleriyle de bu kanıtlansa da malum kesim hala bu olayı mültecilere mal ederek her gün, her saat ısıtıp ısıtıp milletin önüne koyuyor.

Bir diğer olay da son günlerin bir türlü gündemden düşmeyen "Suriyelilerin bir göletten kaz çaldığı" iddiası. Ancak söylenen yalanların aksine durum bu defa çok daha farklıydı. Sosyal medyaya servis edilen önü ve arkası olmayan birkaç saniyelik videoda kadınların iki kazı çantaya koyduğu görülüyor. Hiçbir şekilde ne olduğu belli olmayan bu kırpılmış görüntüler üzerinden Suriyelilere yeni bir saldırı dalgası başlatıldı. Ancak daha sonra olayın aslı bambaşka bir şey çıktı. Yapılan soruşturmalarda kazların kadınlara ait olduğu ve gölete bırakmaya geldikleri anlaşıldı. Güvenlik görevlilerinin buna müsaade etmemesi üzerine kazlar tekrar çantaya konularak eve götürülmüş. Günlerdir asılsız ithamlarla ‘Suriyeliler kaz çaldı’ denilerek alçak bir yalan sürdürülüyor. 

Bu yalanlar bir yana bir de geçtiğimiz gün medyaya servis edilen görüntülerde azgın güruhun 17 yaşındaki Suriyeli çocuğa dediği sözler yürekleri dağlayan cinstendi. Henüz bir çocuk olan Suriyeli Ahmet’in etrafını saran azgınlar, ağızlarından salyalar akarcasına Ahmet’e hakaretler ediyordu. Etrafını saran azgın çakal sürüsüne karşı tek başına direnmeye çalışan Ahmet, okuduğu okulda sınıf birincisi olmasına rağmen ırkçı saldırılar sonrası okulu bıraktığını, part-time bir işte çalışarak dershane parasını çıkarmaya çalıştığını ifade ediyordu. Ne kadar kendini ifade etmeye çalışsa da karşısındakiler hakaretten öte bir şey demiyorlardı. Söylenenlerden o kadar canı yanmış olacak ki işin içinden çıkamayan Ahmet en sonunda ‘ben bir insanım’ diye ifade etti kendini.

Oysa belki de içinden ‘siz insan değilsiniz’ demek geliyordu ama yüreği yanan bir mazlum, gözleri dolmuş bir masumdu o. Sen bir insansın kardeşim hem de oradaki tek insan…

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar