Edip Akar

`Zafer` diye sevinen de mi var?

15.12.2016 07:38:00 / Edip Akar

“Sarardı yapraklar soldu tüm çiçeklerim

Zülüm altında kavruldu tüm kardeşlerim”

Der şair, halimizi net anlatan dizelerinde. Her gün başka bir acımıza ağladığımız İslam coğrafyasında Halep yeni acımız, kahreden acımız, hatta utancımız oldu. Zalimlerin zafer çığlıklarının “Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zalim olan şu memleketten çıkar, bize katından bir yardımcı ver” nidalarını bastırdığı imtihan arenası.

Halep tarihe bir katliam şehri olarak geçedursun, biz amansız hücumlarla birbirimize saldıralım. Her birimiz bir diğerini “küfrün uşakları” diye suçlayalım. “Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin” ayetlerini her birimiz karşımızdakinin yüzüne vuralım.  Onlar bizi birbirimize karşı desteklesinler. Birimizle diğerimizi alt edip sonra hepimize efendilik yapsınlar.

Hepimiz sosyal medya zindanına kendimizi kapatalım, oradan kahramanlık gösterileri yapalım, sesimizi dünyaya duyurmak adına. Zalimler de üzerimize canavarlar gibi saldırsın. Adeta tüm duyarlı Müslümanları hapsedip katliamlarını rahatça yapsınlar. Ama biz elimizi tuşlardan kaldırmayalım. “Engelleyemiyorsanız, bari duyurun” kaidesini, “engellemeye çalışmayın sadece duyurun” diye uygulayalım.

Kimse İslam memleketlerindeki Amerika`lıya, Rus`a, Siyonist`e tek kurşun atmasın. Ne de olsa kurşunları onlar vermişler. Hep kâfirlerden daha kötü gördüğümüz Müslümanlara sıkalım kurşunları. Lütfen kimse bu sözleri de sağa sola çekmesin. Hepimiz yoruma meraklıyız zaten.

Çok işimiz var çok. Yanı başımızdaki Müslümana tahammül etmediğimiz sürece çok çekeceğimiz de var. Gizli mahfillerde fısıldaştıkları kâfirlere ‘Bunlar, Allah`a iman edenlerden daha doğru yoldadır.`  diyen ehl-i kitaplarımız oldukça çok yanarız daha.

Hele şükür şimdi –belki de şimdilik- Müslüman kardeşimize yapılan zulüm karşısında üzülüyoruz, bir şey yapamadığımız için en azından kendimizi paralıyoruz. Korkarım gün gelecek onu da yapmayacağız. Ve korkarım bunu şimdi de yapmayan Müslümanlar var.

Aman Allah`ım! “Zalime meyletmeyin” emrine rağmen zalime gönül bağlayan, hatta açık açık destek veren ve onunla istikbal birliği eden Müslümanlar mı var? Halep tarumar edilip katliamdan geçirildiği halde “zafer” diye sevinen de mi var?

Analizlerine bilgelik katan çokbilmişler de şunu bilsin ki, -zahirde- galip gelmek, haklı olduğunuz anlamına gelmez. Hele o gönül bağladığınız zalimlerin hakkın yanında olduğu anlamına hiç gelmez.

Evet, yazı dağınık oldu. Paramparça olmuş bir ümmetin, dağılan umutların, vahdeti konuşmanın bile hor görüldüğü bir ortamın yazısı da bırakın böyle kalsın. Allah bizi affetsi

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar