Abdullah Kavan

BM Güvenlik Konseyi İflas Etmiştir! Ya İslam İşbirliği Teşkilatı?

24.02.2024 01:00:22 / Abdullah Kavan

1946 yılında kurulan BM Güvenlik konseyi, sözde küresel barışı ve güvenliği sağlamak için kurulan bir oluşumdur.  5 daimi, 10 geçici üyeden oluşan BM Güvenlik Konseyi sözde güvenliği sağlamak için suç işleyen devletlere güç kullanma iznine sahip. Peki, şimdiye kadar bu olgunun küresel dünyaya bir katkısı oldu mu?  Tabi ki hayır…

Birkaç gün önce tüm insanlığın vicdanını sızlatan Gazze’de ki soykırıma karşı bile bir adım atılamamıştır. Cezayir’in sunduğu, “Gazze’de acil ateşkes ilan edilsin” karar tasarısı, konseyin beş daimi üyesinden biri olan büyük şeytan ABD’nin vetosuyla ret edildi.  Konseyde yer alan 15 üyeden 13’ü acil ateşkese “evet” demesine rağmen sadece ABD’nin “hayır” demesiyle ret edilmiştir. İngiltere çekimser oy kullandı. Yani 14’e karşı bir oyla ateşkes ret ediliyor. Peki, böyle bir uygulama ve çıkan karar hangi vicdanda kabul görülebilir. Ya da hangi adaleti ve barışı getirebilir?

BM Güvenlik Konseyi gibi kuruluşların, bırakın yeni savaşların önüne geçmeye, Gazze gibi dünyanın vicdanını harekete geçiren bir katliama bile engel olamamıştır. Bu saatten sonra hiçbir devlet bu kuruluşlara güvenerek kendini emniyette görmesin. Özellikle Müslüman ülkeler şunu iyi bilsinler, Gazze’yi sahiplenmedikleri müddetçe bugün Gazze’nin başına gelenler yarın onların başına da gelebilir. Ve bel bağlanılan sözde uluslararası barış! kurumlarının bugünkü Gazze uygulamalarının aynısıyla karşılaşacaklar.

Müslümanlar olarak “Gazze’den bana ne” diyemeyiz. “Zarar bana dokunmasın da ne olursa olsun” düşüncesiyle hareket etme lüksümüz olamaz. Müslümanların kalbinde durduramadığımız her zulmün eninde sonunda bizi de yakacağını bilmeliyiz.   Çünkü Gazze’de insani değerler dibe vurmuş ve binlerce kadın ve çocuk zulmen katlediliyor. Yani Gazze’de uluslararası normların hiçbiri işlenmiyor.  Uluslararası kuruluşlara güven dibe vurduğu gibi son BM Güvenlik Konseyinin Gazze’deki ateşkesi veto etmesi bu güveni bir kez daha dibe vurmuştur.

Ey Müslüman liderler! Gazze’nin kaderini BM Güvenlik Konseyinin insafına mı bırakıyorsunuz. Gazze’deki Siyonist soykırımı ABD’nin insafına mı bırakıyorsunuz? Ve İslam İşbirliği Teşkilatı adına bir araya gelen liderler, sizler de Müslümanlar nazarında iflas ettiniz.  Her bir araya geldiğinizde Siyonist katliama karşı sadece kınama yaptınız. Sadece zillet basın açıklamalarıyla işi geçiştirdiniz.  İİT kuruluşuna bağlı 58 Müslüman ülkenin liderleri, Gazze konusunda aynaya bakıp vicdani bir muhasebe yapmakla mükellefsiniz. Gazze’deki soykırım utanç tablosu olarak sizlere yeter.  İktidarda olan ve İİT kuruluşuna bağlı tüm Müslüman liderler, iktidarda kalma hırsını bırakıp Gazze’de soykırım yapan Siyonistlere karşı harekete geçmedikçe toplanmanızın ve kınamalarınızın hiçbir anlamı yoktur.  Yani BM Güvenlik Konseyi gibi sözde uluslararası barışı getirecek oluşumların dünyada değerleri kalmadığı gibi, İİT gibi oluşumların da Müslümanların gözünde hiçbir kıymeti kalmamıştır.

              

              

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar