Abdullah Aslan

Bayramımız Mübarek Olsun!

11.04.2024 01:00:00 / Abdullah Aslan

Bugün bayramın 2. günü. Bizi kavuşturan Rabbimize hamd olsun. Bayramlar sevinç günlerimiz bizim.

Din-i Mübin-i İslam’ın şeairinden bayramların kutlanması önemlidir. Bizzat Peygamber Efendimizin buyruğuyla hediye edilen Ramazan ve Kurban Bayramlarının o günden bugüne sevinç içerisinde karşılanması Server Muhammed’in (aleyhisselat’u vesselam) buyruklarına gösterilen ehemmiyetin önemli delilidir.

Müslümanlar olarak Ramazan ve Kurban olmak üzere iki büyük bayramımız vardır. Arapça’da îdü’l-fıtr ve îdü’l-adhâ şeklinde adlandırılan her iki bayram da hicretin 2. yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır.

Ramazan orucu ilk defa bu yıl farz kılınmış, bu ayı oruçla geçiren müminler sonraki ayın (Şevval) ilk üç gününü bayram olarak kutlamışlardır. Bu sebeple bu bayrama Ramazan Bayramı veya bayramdan önce fitre (fıtır sadakası) verildiği için Fıtır Bayramı denilmiştir.

Bu bayramda sevinç içinde olmanın aslında birçok sebebi vardır. Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bereketli oruç ayının hemen akabindeki günlerde bayram yapılmayacak da ne yapılır ki?!

Aynı zamanda bayram günleri aslında Müslümanların kendi aralarındaki ilişkileri tabir yerindeyse resetleme, ilk duruma getirme, sıfırlama günleridir.

Küskünlerin barıştığı, kırgınlıkların sonlandırıldığı, uzun süre sorulmayanların sorulduğu, sevinçlerin paylaşıldığı önemli tamir günleridir bayram günleri.

İnsanların, kendi aralarındaki ülfet ve muhabbeti arttıracak günlerdir, bu güzel günler.

Hastaları, akrabaları, zayıfları mümkünse ziyaret etmek, değilse, farklı iletişim araçlarıyla onları arayıp sormak, onları sevindirmek günleridir, bu mümtaz günler.

İşte bu sevinç ve mutluluk günümüzde bayramı yaşamaya çalışırken terör şebekesi israilin Filistin/Gazze’deki kardeşlerimize yönelik uyguladıkları soykırım maalesef devam ediyor.

Altı ayı aşkındır israilin Gazze’de gerçekleştirdiği vahşetle insani bütün değerler ayaklar altına alındı. Dünya bütün bu barbarlığı sadece seyretmekle yetindi.

Kötülük ve terör çetesi israil, sadece Ramazan ayı boyunca Gazze Şeridi'nde 182 katliam gerçekleştirdi. Bu süre içince havadan, karadan ve denizden yapılan yoğun saldırılarda 2315 Filistinli katledildi/şehid edildi.

Saldırılarda en çok katliamın yaşandığı gün ise Ramazan ayının son günü oldu. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığının 9 Nisan'da yaptığı açıklamaya göre, israil ordusunun saldırılarında son 24 saatte 153 Filistinli katledildi, 3 bin 439 Filistinli ise yaralandı. Yaralanan Filistinliler zorlu ve kısıtlı sağlık imkanlarıyla tedavi edilmeye çalışılıyor.

Hastane, okul, cami, öğretmen, öğrenci, sivil, asker ayırt etmeden ve hedef gözetmeksizin insanlığa savaş açan çetelerin, Müslümanların ibadet ve itaat ayı oruç ayında ve sevinç günlerinden Ramazan Bayramının hemen öncesinde en ağır katliamları gerçekleştirmeleri, bu zalimlerin düşmanlıkta ve bütün insani değerlerle savaşmada sınır tanımadıklarının açık göstergesidir.

Şu barbarlığı sonlandıracak ve suç çetelerini hakkettikleri cezayla buluşturacak gün; mazlumların, mahrumların ve mağdurların ayrıca bayramı olacaktır.

Rabbim o günleri çabuklaştırsın ve hepimize ayrıca yeni bayramlar ve sevinçler yaşatsın inşaAllah.

Tüm bu yaşananlar nedeniyle buruk da olsa yine de cümleten hayırlı bayramlar efendim!

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar