Abdullah Aslan

Her konuşana saldırıyorlar!

30.07.2022 01:00:06 / Abdullah Aslan

Türkiye’de ‘saldırı’ yöntemini/siyasetini güdenler son zamanlarda bir hayli ataktalar yine. İstiyorlar ki bu ülkede sadece kendileri konuşsun, sadece kendileri yol yordam belirlesin.

Bir Diyanet’e, bir camiye, bir hocaya sataşarak sindirmeye çalışıyorlar. En başta ifade edeyim ki; bütün bu saldırganların derdi İslam’la, Kur’an’la, imanla, ahlakla!

HÜDA PAR Genel Başkanı Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldığı bir programda bu sinsiliğe dikkat çekerek; İslam’a direk saldıramayanlar, kimi kurum ve kişiler üzerinden aslında İslam’a saldırıyorlar, dedi. Bu çok doğru!

Daha önce Ayasofya Cami imamına ve Diyanet’e şimdi yine Diyanet ve bir cami imamına saldırdıkça saldırıyorlar. Cami imamı kendi makamında, vaaz kürsüsünden bir gerçeği ifade etti diye ona parmak sallayan sallayana! Kimisi Kabil’e tek taraflı bilet kesmesi tehdidini yaparken, kimisi soru önergeleriyle imamın görevden atılmasını istiyor. Siz kimsiniz ya! Bu ülke sizin babanızın çiftliği mi?! Her konuşana ayar vermek de ne oluyor?!

Cami İmamı Halil Konakçı camide verdiği vaazda Müslüman memleketin sokak-caddelerindeki rezalete dikkati çekerek ahlaksızlığın vardığı boyuta tepki gösterdi. Bir imamın, bir vaizin bunu dile getirmesinden daha doğal bir durum yokken, dört bir taraftan ahlaksızlar saldırıya geçmiş durumda; ‘pis dilleriyle’ imamı ve imamın söylediği hakikatlere karşı savaş açmış vaziyette.

Oysaki herkes kendi alanıyla ilgili inisiyatif alabilmeli ve konuşabilmelidir. Bir pandemi döneminde gözümüz-kulağımız doktorlarda, bu işin ehli uzmanlardaydı. En olmadık, tahmin bile etmekte zorlandığımız yöntemleri can kulağıyla dinleyip uyguladık. Maske taktık, birbirimizden uzak durduk, mesafe uygulayarak aylarca yalnızlaştık. Niye? Çünkü işin ehli doktorlar, hekimler öyle diyordu da ondan.

Şimdi bir imamın Kur’an ve Sünnetten yola çıkarak kendi alanıyla alakalı sokaklara taşan terbiyesizliklerle ilgili söylediği sözler niye bu kadar sizi rahatsız ediyor, anlamak mümkün değil?!

Müslümansanız, İslam’a göre, Halil Hocanın tepki gösterdiklerine sizin de tepki göstermeniz lazım!  İslam bir hayat nizamıdır. İslam’ın helal ve haramları vardır. İslam çıplaklığı haram kılmıştır. İslam ulu ortada üryan gezmeyi yasaklamıştır. Üryan gezen yakınına tepki göstermeyeni deyyus ilan etmiştir. Dahası namus ve ahlak sahibi iseniz, sizin o sözlere hiçbir şekilde tepki göstermemeniz gerekir! Hocanın erkeklere seslenerek ‘kendi eşleriniz, kızlarınız için nasıl gayretsiz davranırsınız’ demesi kadar doğal bir husus olabilir mi?! Müslüman değilseniz, o zaman sizin bu alana karışma gibi bir hakkınız da yok, haddiniz de!

Ancak özellikle şunu ifade etmek isterim: Saldırıya geçenler kendi tıynetlerinin gereğini yaparlarken asıl dikkat kesilmesi gereken husus, İslami esasları savunanlara duyarlı kesim tarafından ne kadar sahip çıkıldığı konusudur.

İslami değerlere vurgu yapan her bir Müslümanı desteksiz bırakarak onun müeyyidelerle karşılaşmasına seyirci kalmak kadar kötü bir durum olamaz! Bu konu çok önemli!

Özellikle bu konuda görevlerini yapan Diyanet mensuplarına önce Diyanet sahip çıkmalı, ardından bütün hassasiyet sahibi Müslümanlar duyarsız kalmamalı! ‘Sarı öküz’ meselesini akıldan ırak etmeyelim! Aksi takdirde sonradan artık ‘savunmak/korumak’ gibi bir durum/ortam da kal(a)mayabilir!

Hicri yeni yılınız mübarek olsun, hayırla dolsun! 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar