Katar Dışişleri Bakanı: UNRWA'ya desteğimizi sürdüreceğiz

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durum ışığında sorumlulukları iki katına çıkan UNRWA'ya desteklerinin sürdüreceğini söyledi.

Ekleme: 05.02.2024 16:38:02 / Güncelleme: 05.02.2024 16:38:02 / Dünya
Destek için 

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini'yi kabul etti.

Görüşmede, Katar'ın, Gazze'deki felaket niteliğindeki insani durum ışığında sorumlulukları iki katına çıkan UNRWA'ya desteğini sürdüreceğini vurgulayan Al Sani, ülkesinin Gazze Şeridi'ne insani yardım girişini sürdürülebilir ve engelsiz bir şekilde sürdürme konusunda kararlı olduğunu vurguladı.

Gazze Şeridi, Batı Şeria, Ürdün, Suriye ve Lübnan'daki milyonlarca insana yardım sağlanmasında oynadığı önemli rol için UNRWA'yı Katar olarak takdir ettiklerini söyleyen Al Sani, Ajansa fon sağlamanın durdurulmasının yol açacağı feci sonuçlar konusunda uyardı.

Lazzarini ise Filistin halkına acil insani ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunan Ajans programlarına cömert ve sürekli destek veren Katar'a teşekkürlerini iletti.