Kudüs Haftası Yüksek Komitesi: KALABALIKLAR BÜYÜK MEYDANLARA ÇIKSIN

4'üncü Uluslararası Kudüs Haftası etkinlikleri başladı. Uluslararası Kudüs Haftası Yüksek Komitesi adına ortak basın açıklamasını okuyan Prof. Dr. Hemmam Said, yapılacak etkinliklerle Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi için Gazze'de başlayan "Aksa Tufanı" savaşının gündem edileceğini ifade ederek, "Kalabalıklar büyük meydanlara çıksın ve Gazze'deki halkımıza yönelik saldırıya katılan ya da saldırıyla suç ortaklığı yapan ve haksız kuşatmaya katılan işgalcilerin, Amerika'nın ve diğer büyükelçilik ve konsoloslukları kuşatsın.” dedi.

Ekleme: 04.02.2024 04:50:08 / Güncelleme: 04.02.2024 04:50:26 / manşetler
Destek için 

İstanbul/Nizamettin Aşkın

Fatih İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda duyurusu yapılan Kudüs Haftası programına, Katar, Malezya, Bangladeş, Cezayir, Mauritius, Endonezya, Pakistan ve dünyanın birçok ülkesinden ilmi heyet temsilcisi katıldı. Heyetler adına ortak basın açıklamasını okuyan Prof. Dr. Hemmam Said, 2 Şubat'ta başlayıp 9 Şubat'ta sona erecek olan "Kudüs Haftası" kapsamında yapılacak etkinliklerle Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi Gazze'de başlayan "Aksa Tufanı" savaşının gündem edileceğini ifade etti.

"MÜSLÜMAN YÖNETİCİLERİN VE HALKLARIN İŞGALE MARUZ KALAN MÜBAREK TOPRAKLARA KARŞI SORUMLULUKLARI VAR"

Said, "Soykırımın, Gazze'deki korkunç katliamların ve kahraman mücahitlerin tüm ümmeti savunan kahramanlık ve kurtuluş destanlarının arka planında, isra ve miracın yıldönümü, zihinlere ve kalplere Mescid-i Haram ile mübarek Mescid-i Aksa arasındaki yakın bağı ve Mescid-i Aksa topraklarındaki ilahi bereketi yeniden getiriyor. Beytülmakdis'in kurtuluş yıldönümünün, Müslüman liderlerin, yöneticilerin ve halkların, saldırganlık ve işgale maruz kalması halinde mübarek topraklara karşı sorumlulukları var. Bugün Gazze topraklarında yaşanan imha ve yıkımdan daha büyük bir saldırganlık olabilir mi? Batı Şeria'daki suç çetelerinin davranışlarından daha büyük bir saldırganlık olabilir mi? Peygamberimizin göğe yükseldiği yere düşmanlık eden den daha büyük düşman var mıdır?" dedi.

"FİLİSTİN MESELESİ ÜMMETİN MERKEZİ MESELESİDİR"

Kudüs Haftası boyunca İslam dünyasındaki birçok ülkede panel ve konferansların düzenleneceğini hatırlatan Said, "Uluslararası Kudüs Haftası bu yıl, ümmetin ruhunu yeniden canlandıran ve siyonistler ile uşaklarını küçük düşüren Aksa Tufanı Operasyonu'na denk geldi. Sefalet ve zorluklar karşısında elinde kor ateşi tutanlar gibi sabreden Gazze Şeridi halkına ve siyonist düşmanın burnunu yere sürtmüş kahraman mücahitlere selam olsun. Uluslararası Kudüs Haftası'nın İslam'a hizmet etmek için çalışan kurumlar ve bireyler ve hatta halklarını temsil etmeye uygun hükümetler düzeyinde öncelikleri yeniden belirlemek için bir fırsattır.  Peygamber Efendimizin mabedi önceliklerin en üstünde olmalıdır. Bugün Gazze zamanın görevidir ve Filistin meselesi ümmetin merkezi meselesidir ve Uluslararası Kudüs Haftası, bu yıl kurtuluş savaşının başlatılmasının ortasında geliyor. Bu yüzden hazırlanarak ve davanın farkında bir insan inşa ederek onunla etkileşime girmeliyiz." diye konuştu.

Uzmanlık alanları ve yönelimleri ne olursa olsun, bu alanda çalışma yapan tüm kurum ve aktörlerin Kudüs Haftası'nı etkinliklerle gündemde tutmaları gerektiğini hatırlatan Said, yapılan etkinlik ve basın açıklamalarına geniş ölçekli katılımların yapılaması gerektiğini söyledi.

HAFTA BOYUNCA ETKİNLİK YAPILMASI ÇAĞRISI

Said, "Her aktörün ve önde gelen kurumun hafta boyunca çeşitli etkinlikler ve programlar gerçekleştirmek üzere inisiyatif alması ve Kudüs Haftası için Yüksek Komite tarafından hazırlanan kılavuzun rehberliğinde hareket etmesi gerekir. Ümmetini alimlerini, vaizlerini ve hatiplerini önümüzdeki iki Cuma hutbesinde Gazze'ye ve halkına karşı ümmetin görevlerine odaklanmaya, saldırganlığı durdurmaya, yiğit direnişi ve kahraman mücahitleri desteklemeye ve enerjileri harekete geçirmede ve coşkuyu seferber etmede öncü oldukları için Uluslararası Kudüs Haftası'nda halk ve kitle faaliyetlerinin saflarına liderlik etmeye çağırıyoruz. İslam dünyasının tüm ülkelerinde ve dünyanın dört bir yanında cuma namazını müteakip kitlesel basın açıklamaları yapılmalı. Bunun hafta boyunca, özellikle de Batı ülkelerinde cumartesi ve pazar günleri dışında resmî tatillerde devam ettirilmeli. Böylece meydanlarda gösteri yapan halk kitlelerinin savaşı durdurmak ve siyonist düşmanı ifşa etmek için baskı oluşturacaktır." şeklinde konuştu.

MERKEZİ ETKİNLİKLERE KATILMA ÇAĞRISI

Said, "Kalabalıklar büyük meydanlara çıksın ve Gazze'deki halkımıza yönelik saldırıya katılan ya da saldırıyla suç ortaklığı yapan ve haksız kuşatmaya katılan işgalcilerin, Amerika'nın ve diğer büyükelçilik ve konsoloslukları kuşatsın. Rejimleri siyonist varlığı desteklemekte ve topraklarını varlığın ve işbirlikçilerinin konvoylarına açmakta ısrar eden ülkelerdeki İslam milletimizin halklarını kuşatmayı kırmaya ve Gazze'deki halkımızı kuşatanlara, bu rejimlere suç ortaklıklarını ve siyonist caniyi destekleme çamuruna batmalarını durdurmaları için baskı yapmak üzere meydanlara ve ayaklanmaya çağırıyoruz. Uluslararası Kudüs Haftası Yüksek Komitesi, 5 Şubat Pazartesi gününü, yiğit direnişi destekleme ve Batılı çevreler ile bazı Arap medya kuruluşlarının siyonistler ile iş birliği içinde hareket ettiği yönündeki yanlış suçlamaları reddetme günü olarak ilan etti.” dedi.  

Kuruluşa destek veren tüm kurumları direnişe maddi ve manevi destek vermeye çağıran Said, 6 Şubat Salı gününü, Gazze halkını desteklemek ve acılarını hafifletmek için uluslararası bağış, infak, mali destek ve parayla cihat günü, 8 Şubat Perşembe gününü ise Allah'a dua ve yakarış günü olarak ilan etti.

"AKSA EVLATLARININ VE SEVENLERİNİN VİCDANLARINA SESLENİYOR!"

Said, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: "Kudüs sizi çağırıyor! Aksa evlatlarının ve sevenlerinin vicdanlarına sesleniyor! Gazze'nin yıkıntıları altında kalan çocukları sizi çağırıyor, vicdanınız dökülen kanlara ve endişeli kalplere, onları yüzüstü bırakmamanız için sesleniyor ve düşmanımıza ve düşmanınıza eziyet eden, sizin ve tüm Müslüman ülkelerin güvenliğini savunan mücahitlerin bakışları size doğru bakıyor. Sizler çağrıya cevap verecek ve yaralı Filistin'i desteklemek için acele edecek en iyi insanlarsınız ve Allah emrinde galiptir, ancak çoğu insan bunu bilmiyor." (İLKHA)

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri: SİYONİSTİ VE ONU DESTEKLEYEN HER MEKANİZMAYI BOYKOT EDİYORUZ

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, Dünya Kudüs Haftası kapsamında Müslümanları, işgalci siyonist ürünleri daha fazla boykot etmeye çağırdı.

Haber Merkezi

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, 2021 yılında ilan edilen ve her yıl recep ayının son cuma günü başlayan "Dünya Kudüs Haftası" dolayısıyla İLKHA'ya açıklamalarda bulundu. Dünya Kudüs Haftası'nın bu yıl dördüncüsünün idrak edildiğini hatırlatan Tekruri, bu yılki Dünya Kudüs Haftası'nın, işgalci rejimin soykırımlarının gölgesinde gerçekleştiğini belirtti. Tekruri, bu hafta vesilesiyle tüm Türkiye halklarını ve İslam ümmetini her türlü eylem ve program yapmaya davet etti. İşgalci siyonist oluşumun hiçbir insani değerden, savaş ve barışın kurallarından anlamadığını vurgulayan Tekruri, bunun en son örneğinin Cenin'de doktor kılığına giren işgal kuvvetlerinin, 3 genci hastanede infaz etmesi olayı olduğunu hatırlattı.

Dünya Kudüs Haftası'nın, ümmet için bir eylem haftası olması gerektiğini vurgulayan Tekruri, bu yılki ana temalarının işgal rejimi ürünlerini boykot konusu olduğunu aktardı. Tekruri, "Siyonist oluşumu ve onu destekleyen herkesi ve her mekanizmayı boykot ediyoruz. Amerikan ve Fransız mallarını bile boykot etmeliyiz. Siyonist varlığı destekleyenleri ya da Allah'ın Resul’üne yapılan hakareti onaylayanları boykot etmeliyiz. Hatta siyonist oluşumu destekleyen Türk ve Arap mallarını da boykot etmeliyiz." diye konuştu.

Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'ndan yardımların geçmesine izin verilmediğini hatırlatan Tekruri, bazı Arap ülkelerinin işgalci rejime gemiler gönderdiğine dair iddiaların olduğu bir dönemde Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti. Tekruri, "Samimiyetleri ve yüce gönüllülükleriyle bilinen Mısır halkı, elindeki tüm imkânlarla buna karşı koymalı ve Refah Sınır Kapısı'nın açılması için milyonluk mitingler düzenlemelidir. Ayrıca, bu Aksa Tufanı'nda büyük desteğini gördüğümüz Ürdün halkı da siyonistlerin sınır boyunca yollarından ikmalini durdurmalı ve bu desteği önlemek için gece gündüz sınırda nöbet tutmalı." dedi. (İLKHA)

Şeyh Ebu Ammar:

HER MÜSLÜMAN "FİLİSTİN'E NELER KAZANDIRDIM?" DİYE KENDİNE SORMALI

Eritre Âlimler Birliği Medya ve İlişkiler Sekreterliği Sekreter Yardımcısı Şeyh Ebu Ammar İsmail, her Müslüman'ın kendisine "Ben Filistin'e neler kazandırdım?" sorusunu yöneltmesi gerektiğini ifade etti.

Haber Merkezi

Eritre Âlimler Birliği Medya ve İlişkiler Sekreterliği Sekreter Yardımcısı Şeyh Ebu Ammar İsmail, Eritre halkını Filistin halkını desteklemek üzere harekete geçmeye çağırdı. Eritre halkının Filistin'deki kardeşlerini desteklemekten geri durmayacağını belirten İsmail, Allahu Teala'nın Kur'an-ı Kerim'de Müslümanların, birbirlerini desteklemeye çağırdığını hatırlattı. İsmail, "Bu nedenle, ümmetin çabalarını ve tüm kesimlerini, maddi, yardım, sözle veya sağlanabilecek her şeyle kardeşlerimizi desteklemek için el ele vermeye yönlendirmeliyiz. Tüm Müslümanlar, gencinden yaşlısına, alimlerden liderlere kadar aileler, kadınlar ve çocuklar tüm gayretlerini Filistin'e yardım etmeye yönlendirmeli." diye konuştu.

Bir Müslüman'ın kendisine "Ben Filistin'e neler kazandırdım?" sorusunu yöneltmesi gerektiğini belirten İsmail, "Her birimiz ne kazandırdığımıza bakalım. Her birimiz bu savaştan sorumluyuz. Biz Eritre Âlimler Birliği olarak Eritre'deki tüm kardeşlerimizi ve halkımızı infak etmek ve mümkün olanı sağlamak, desteklemek, dua etmek, tanıtmak için seferber olmaya davet ediyoruz. Bu hepimizin görevidir. Ta ki Allah bu kutlu davanın amaçlarına ulaşmasını dileyene kadar bunu sürdürelim." ifadelerini kullandı.

Allah'ın izniyle zaferin ve fethin yakın olduğunu söyleyen İsmail, "Ey Müslüman, bu savaşta nerede durduğuna ve bu savaşta ne kazandırdığına bakmalısın ki; Allah'ın askerlerinden, Allah'ın yardımcılarından, Allah'ın, Resulünün ve müminlerin destekçilerinden olasın. Allah sizi sevdiği ve razı olduğu şeye muvaffak etsin. Cenab-ı Allah'tan Kudüs'ü özgürleştirmesini diliyoruz ve Cenab-ı Allah bize mübarek Mescid-i Aksa'da secde etmeyi ve namaz kılmayı nasip etsin." şeklinde konuştu. (İLKHA)