Emperyalist ABD Suriye ve Irak'ı vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var! Biden'dan ilk açıklama

ABD, Orta Doğu'da öldürülen 3 askerine misilleme olarak Suriye ve Irak'ta 85 hedefe hava saldırısı başlattı. ABD Başkanı Biden, saldırının kendi seçtikleri zaman ve mekanlarda süreceğini bildirdi.

Ekleme: 03.02.2024 02:29:18 / Güncelleme: 03.02.2024 02:34:19 / Dünya
Destek için 

 Mehmet Bozdaş

Ürdün-Suriye sınırındaki Tower 22 isimli ABD üssüne yapılan ölümlü saldırının ardından ABD'den Orta Doğu'yu kana bulayacak saldırıyı resmen başlattı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, akşam saatlerinde, Deyrizor'un doğu kırsalındaki El Meyadin çölündeki El Haydariye ve El Şibli bölgelerinde bulunan İran'a bağlı grupların hedef alındığını bildirdi.

ABD İRAN HEDEFLERİNE HAVA SALDIRISI BAŞLATTI
ABD, Suriye'nin Deyrizor bölgesinde Meyadin ilçesi çevresindeki İran destekli silahlı grupları hedef alan hava saldırıları düzenlendi.

CENTCOM tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye ve Irak'ta İran devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü ile bağlı gruplara ait en az 85 hedefin hava saldırısıyla vurulduğu bildirildi.

BİDEN'DAN HAREKAT AÇIKLAMASI
ABD Başkanı Joe Biden, üs saldırısına bugün karşılık vermeye başladıklarını ve bu askeri karşılığın "kendi seçtikleri zaman ve mekanlarda" süreceğini açıkladı.

Biden, "Bu öğleden sonra benim talimatımla ABD ordusu, Suriye ve Irak'taki DMO ve ona bağlı milis gruplara ait hedefleri vurdu. Saldırıya bugün karşılık vermeye başladık, bu karşılık bizim seçtiğimiz zaman ve mekanlarda devam edecek." ifadelerini kullandı.

ABD: GÜNLER SÜRECEK UZUN BİR HAREKAT
ABD’li yetkililer Orta Doğu'daki hava harekatına ilişkin, "Irak ve Suriye’de İran destekli milislere yönelik günler sürecek uzun bir harekat kapsamında ABD hava saldırıları başladı." açıklamasında bulundu.

İŞGAL REJİMİ SAVAŞ UÇAKLARI DA SALDIRIYA KATILDI
İşgal rejimi savaş uçakları da ABD'nin başlattığı hava harekatına katılarak Suriye'deki İran destekli guruplara ait noktaları vurdu.

ABD Irak ve Suriye'de İran'a ait personel ve tesislerde olmak üzere birçok hedefe yönelik saldırı planlarını onaylamıştı.

Yerel kaynaklar savaş uçaklarının saldırısında en az 11 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

ABD, Ürdün'de 3 Amerikan askerinin öldüğü saldırıya karşılık vereceğini açıklamıştı.

 

 

Etiketler: