"Aksa Ümmetin Tufanı" başlığıyla 4'üncü Uluslararası Kudüs Haftası başladı

Uluslararası Kudüs Haftası Yüksek Komitesi, "El Aksa Ümmetin Tufanı" başlığıyla "4'üncü Uluslararası Kudüs Haftası" etkinliklerinin başlatıldığını duyurdu.

Ekleme: 01.02.2024 20:25:06 / Güncelleme: 01.02.2024 20:28:21 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Fatih İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda duyurusu yapılan Kudüs Haftası programına, Katar, Malezya, Bangladeş, Cezayir, Mauritius, Endonezya, Pakistan ve dünyanın birçok ülkesinde ilmi heyet temsilcisi katıldı.

Heyetler adına ortak basın açıklamasını okuyan Prof. Dr. Hemmam Said, 2 Şubat'ta başlayıp 9 Şubat'ta sona erecek olan "Kudüs Haftası" kapsamında yapılacak etkinliklerle Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi Gazze'de başlayan "Aksa Tufanı" savaşının gündem edileceğini ifade etti.

"Müslüman yöneticilerin ve halkların işgale maruz kalan mübarek topraklara karşı sorumlulukları var"

Said, "Soykırımın, Gazze'deki korkunç katliamların ve kahraman mücahitlerin tüm ümmeti savunan kahramanlık ve kurtuluş destanlarının arka planında, isra ve miracın yıldönümü, zihinlere ve kalplere Mescid-i Haram ile mübarek Mescid-i Aksa arasındaki yakın bağı ve Mescid-i Aksa topraklarındaki ilahi bereketi yeniden getiriyor. Beytülmakdis'in kurtuluş yıldönümünün, Müslüman liderlerin, yöneticilerin ve halkların, saldırganlık ve işgale maruz kalması halinde mübarek topraklara karşı sorumlulukları var. Bugün Gazze topraklarında yaşanan imha ve yıkımdan daha büyük bir saldırganlık olabilir mi? Batı Şeria'daki suç çetelerinin davranışlarından daha büyük bir saldırganlık olabilir mi? peygamberimizin göğe yükseldiği yere düşmanlık eden den daha büyük düşman var mıdır?" dedi.

"Filistin meselesi ümmetin merkezi meselesidir"

Kudüs Haftası boyunca İslam dünyasındaki birçok ülkede panel ve konferansların düzenleneceğini hatırlatan Said, "Uluslararası Kudüs Haftası bu yıl, ümmetin ruhunu yeniden canlandıran ve siyonistler ile uşaklarını küçük düşüren Aksa Tufanı Operasyonu'na denk geldi. Sefalet ve zorluklar karşısında elinde kor ateşi tutanlar gibi sabreden Gazze Şeridi halkına ve siyonist düşmanın burnunu yere sürtmüş kahraman mücahitlere selam olsun. Uluslararası Kudüs Haftası'nın İslam'a hizmet etmek için çalışan kurumlar ve bireyler ve hatta halklarını temsil etmeye uygun hükümetler düzeyinde öncelikleri yeniden belirlemek için bir fırsattır.  Peygamber Efendimizin mabedi önceliklerin en üstünde olmalıdır. Bugün Gazze zamanın görevidir ve Filistin meselesi ümmetin merkezi meselesidir ve Uluslararası Kudüs Haftası, bu yıl kurtuluş savaşının başlatılmasının ortasında geliyor. Bu yüzden hazırlanarak ve davanın farkında bir insan inşa ederek onunla etkileşime girmeliyiz." diye konuştu.

Uzmanlık alanları ve yönelimleri ne olursa olsun, bu alanda çalışma yapan tüm kurum ve aktörlerin Kudüs Haftası'nı etkinliklerle gündemde tutmaları gerektiğini hatırlatan Said, yapılan etkinlik ve basın açıklamalarına geniş ölçekli katılımların yapılaması gerektiğini söyledi.

Hafta boyunca etkinlik yapılması çağrısı

Said, "Her aktörün ve önde gelen kurumun hafta boyunca çeşitli etkinlikler ve programlar gerçekleştirmek üzere inisiyatif alması ve Kudüs Haftası için Yüksek Komite tarafından hazırlanan kılavuzun rehberliğinde hareket etmesi gerekir. Ümmetini alimlerini, vaizlerini ve hatiplerini önümüzdeki iki Cuma hutbesinde Gazze'ye ve halkına karşı ümmetin görevlerine odaklanmaya, saldırganlığı durdurmaya, yiğit direnişi ve kahraman mücahitleri desteklemeye ve enerjileri harekete geçirmede ve coşkuyu seferber etmede öncü oldukları için Uluslararası Kudüs Haftası'nda halk ve kitle faaliyetlerinin saflarına liderlik etmeye çağırıyoruz. İslam dünyasının tüm ülkelerinde ve dünyanın dört bir yanında cuma namazını müteakip kitlesel basın açıklamaları yapılmalı. Bunun hafta boyunca, özellikle de Batı ülkelerinde cumartesi ve pazar günleri dışında resmî tatillerde devam ettirilmeli. Böylece meydanlarda gösteri yapan halk kitlelerinin savaşı durdurmak ve siyonist düşmanı ifşa etmek için baskı oluşturacaktır." şeklinde konuştu.

Merkezi etkinliklere katılma çağrısı

Said, "Kalabalıklar büyük meydanlara çıksın ve Gazze'deki halkımıza yönelik saldırıya katılan ya da saldırıyla suç ortaklığı yapan ve haksız kuşatmaya katılan işgalcilerin, Amerika'nın ve diğer büyükelçilik ve konsoloslukları kuşatsın. Rejimleri siyonist varlığı desteklemekte ve topraklarını varlığın ve işbirlikçilerinin konvoylarına açmakta ısrar eden ülkelerdeki İslam milletimizin halklarını kuşatmayı kırmaya ve Gazze'deki halkımızı kuşatanlara, bu rejimlere suç ortaklıklarını ve Siyonist caniyi destekleme çamuruna batmalarını durdurmaları için baskı yapmak üzere meydanlara ve ayaklanmaya çağırıyoruz. Uluslararası Kudüs Haftası Yüksek Komitesi, 5 Şubat Pazartesi gününü, yiğit direnişi destekleme ve Batılı çevreler ile bazı Arap medya kuruluşlarının siyonistler ile iş birliği içinde hareket ettiği yönündeki yanlış suçlamaları reddetme günü olarak ilan etti. Ulusun kitlelerini, ülkenin akademisyenleri, sembolleri ve etkileyicilerinden oluşan seçkin bir grubun katılımıyla bugün, perşembe günü düzenlenecek olan merkezi etkinliğe katılmaya çağırıyoruz.

Kuruluşa destek veren tüm kurumları direnişe maddi ve manevi destek vermeye çağıran Said, 6 Şubat Salı gününü, Gazze halkını desteklemek ve acılarını hafifletmek için Yüce Allah rızası için uluslararası bağış, infak, mali destek ve parayla cihat günü, 8 Şubat Perşembe gününü ise Allah'a dua ve yakarış günü olarak ilan etti.

"Hafta, Kudüs ve Filistin'i desteklemek için her türlü desteği sağlamayı amaçlamaktadır"

Said, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

Kudüs sizi çağırıyor! Aksa evlatlarının ve sevenlerinin vicdanlarına sesleniyor! Gazze'nin yıkıntıları altında kalan çocukları sizi çağırıyor, vicdanınız dökülen kanlara ve endişeli kalplere onları yüzüstü bırakmamanız için sesleniyor ve düşmanımıza ve düşmanınıza eziyet eden, sizin ve tüm Müslüman ülkelerin güvenliğini savunan mücahitlerin bakışları size doğru bakıyor. Sizler çağrıya cevap verecek ve yaralı Filistin'i desteklemek için acele edecek en iyi insanlarsınız ve Allah emrine galiptir, ancak çoğu insan bunu bilmiyor. Uluslararası Kudüs Haftası, çeşitli ilim kuruluşlar, sendikalar ve sivil toplum örgütleri tarafından küresel bir girişimdir ve her yıl Recep ayının son haftasında, İsra, Miraç ve Kudüs'ün Selahaddin Eyyubi tarafından kurtarılışının yıldönümünde düzenlenmektedir. Hafta, ümmeti Aksa Tufanı ile harekete geçirmeyi ve ilmi kurumları Kudüs ve Filistin'i destekleyen pratik projelere doğrudan entegre etmeyi amaçlamaktadır. Çeşitli ülkelerde Filistin davasını canlandırmayı, Gazze'yi desteklemek ve soykırımı durdurmak için rejimleri ve halkları sorumlu tutmayı, ülkedeki akademisyenler, kurumlar ve aktivistler arasında etkili ve ortak bir iletişim sağlamayı, çabalarını birleştirmeyi ve Gazze, Kudüs ve Filistin'i desteklemek için her türlü desteği sağlamayı amaçlamaktadır. 4'üncü yılına giren Uluslararası Kudüs Haftası, Aksa Tufanı Operasyonu ve 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden ve 27 binden fazla şehit, 65 binden fazla yaralı ve Gazze Şeridi nüfusunun yüzde 85'inden fazlasının (yaklaşık 1,9 milyon) yerinden edilmesiyle sonuçlanan Siyonist saldırının gölgesinde gerçekleşiyor." (İLKHA)