ABD: İran'la savaş peşinde değiliz ama karşılık vereceğiz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İran'la bir savaş peşinde olmadıklarını ama hafta sonu gerçekleşen saldırıya "uygun karşılığı" vereceklerini söyledi.

Ekleme: 30.01.2024 08:30:05 / Güncelleme: 30.01.2024 08:44:58 / Dünya
Destek için 

28 Ocak'ta Ürdün-Suriye sınırındaki ABD üssüne yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırısını değerlendiren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "saldırının ardından askeri seçenekleri değerlendirdiklerini" söyledi.

Günlük basın brifinginde ABD Başkanı Joe Biden'ın söz konusu saldırıya "uygun karşılığı" verme noktasında kararlı olduğunu vurgulayan Kirby, "İran'la bir savaş peşinde değiliz, rejimle askeri bir çatışma peşinde değiliz." dedi.

Bölgede tansiyonu ve gerilimi artırma amacında olmadıklarını kaydeden Kirby, saldırının tansiyon artırıcı bir saldırı olduğunu, karşılık vermeleri gerektiğini, ne şekilde, nasıl ve ne zaman karşılık verecekleri konusundaki tüm detayları ise gerçekleştiğinde herkesin göreceğini dile getirdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 3 ABD askerinin öldüğü Ürdün-Suriye sınırındaki askeri üsse yapılan insansız hava aracı (İHA) saldırısından İran'ı sorumlu tuttuklarını yineledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise "Saldırıya karşılık vereceğiz ve bu karşılık çok katmanlı olacak, aşamalar halinde ve uzun süreli şekilde gerçekleşecek." dedi. (İLKHA)