Bursa'daki barajların su doluluk oranı arttı

Bursa'da bir süredir aralıklarla etkisini gösteren yağış, barajlardaki su doluluk oranını artırdı. Yetkililer, barajlardaki doluluk oranının, yüzde 89'a yükseldiği belirtildi.

Ekleme: 29.01.2024 16:40:03 / Güncelleme: 29.01.2024 16:47:08 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Baraj havzalarında yeterli kar yağışının olmaması nedeniyle doluluk oranlarında geçmiş yıllarda görülmedik şekilde azalma kaydedilirken, son günlerdeki yağış geleceğe dönük umut verdi.

Son yağışlarla birlikte Doğancı Barajındaki su seviyesi yüzde 77’ye, Nilüfer Barajı’ndaki seviye ise yüzde 89'a yükselirken, Doğancı ve Nilüfer Barajlarında gözle görülür bir artış kaydedildi.

Hafta boyunca devam eden yağışlar, yaşanması arzu edilmeyen susuzluğa ilişkin endişe bulutlarını dağıtan bir sonucu da beraberinde getirdi.

Buna göre, Doğancı Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 77, Nilüfer Barajı’ndaki su seviyesi ise yüzde 89'a yükselerek, mevcut su rezervine önemli katkı sağladı.

Son yağışlarla birlikte Doğancı ve Nilüfer Barajlarında önemli bir artış kaydedildi.

Kış aylarında kuraklık alarmı veren barajların dolması üzerine tasarruf çağrılarını yineleyen yetkililer, kaynakların israf edilmemesi ve gereksiz kullanımın önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. (İLKHA)