İstanbul-Riyad seferini yapan uçak Antalya'ya acil iniş yaptı

İstanbul-Riyad seferini yapan Pegasus Havayolları uçağı, Kıbrıs açıklarında kargo bölümünden gelen yardım çağrısı üzerine acil iniş yaparak Antalya Havalimanı'na yönlendirildi.

Ekleme: 28.01.2024 11:09:26 / Güncelleme: 28.01.2024 11:10:10 / Güncel
Destek için 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Riyad'a gitmek üzere saat 21.15'te kalkış yapan Pegasus Havayolları'na ait Airbus 321 tipi uçakta, kalkıştan bir süre sonra kargo bölümünden gelen yardım çağrısı iddiasıyla uçağın pilotu Antalya'ya acil iniş yaptı.

Kıbrıs adası açıklarında olan uçak, güvenlik önlemi alınması amacıyla rotasını değiştirerek Antalya Havalimanı'na acil iniş yapmaya karar verdi. Antalya'ya yönlendirilen uçak, saat 23.30 sıralarında emniyetli bir şekilde pistte indirildi. İniş sonrasında polis, itfaiye ve sağlık ekipleri uçağın etrafında güvenlik önlemleri alındı.

Yapılan incelemeler sonucunda uçağın içinde ve kargo bölümünde herhangi bir olumsuz durum tespit edilemedi. Yolculara ait valizler X-ray cihazından geçirildikten sonra herhangi bir sorun yaşanmadığı belirlendi. Yolcular, yaklaşık 3 saatlik bekleyişin ardından tekrar uçağa alındı.

Uçak, saat 02.30 sıralarında Riyad'a gitmek üzere Antalya Havalimanı'ndan kalkış yaptı. (İLKHA)