Malatyalılar sabaha karla uyandı

Malatya'da yılın ilk karı yağdığı için çok sevinçli olduklarını söyleyen vatandaşlar, karın rahmet ve bereket olduğunu dile getirdi.

Ekleme: 26.01.2024 12:05:09 / Güncelleme: 26.01.2024 12:05:09 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında Malatya'nın da bulunduğu Doğu Anadolu'da beklenen kuvvetli ve yoğun kar yağışlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunmuştu.

Sabah uyanan ve işe gitmek için evden çıkan vatandaşlar, etrafın beyaza göründüğü gördü. İşe gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar, araçlarını temizledikten sonra gidebildiler.  

Kar yağışını dört gözle beklediklerini belirten vatandaşlar, karın rahmet ve bereket olduğunu, Allah'u Teâlâ'nın bizlere verdiği bol nimetlere karşı çok şükredilmesi gerektiğini dile getirdiler.

"Rabbimize şükür olsun yılın ilk karı yağdı"

Malatya'da yılın ilk karı yağdığını ve sevinçli olduğunu söyleyen Halil Aslan, "Rabbimize şükür olsun yılın ilk karı yağdı ve bereketli bir şekilde yağmaya devam ediyor. İnşallah devamı da gelir. İnşallah doğal afetlerde bir an önce sona ererse çok mutlu olacağız. Malum kar arabayı da kaplamış, temizleyip ekmeğimizin peşine düşeceğiz." dedi.

"Kar yağışı bize depremi hatırlattı"

Karın kendilerine depremi hatırlattığını belirten Hüseyin Işık, "Deprem bölgesinde olduğumuz için kar yağdığında haliyle bize depremi hatırlatıyor. Rabbim bir daha yaşatmasın. Çünkü dün yaşanan depremde de aynı korku ve hissi yaşadık. Kar rahmettir, berekettir. İnşallah yağan kar, hastalıkları da ortadan kaldırır diye ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kar da yağacak depremde olacak korkmamamız lazım çünkü her şey Allah'tandır"

Karın yağmasını dört gözle beklediklerini kaydeden Bilal Beyhatun, "Allah'ın bereketini yağdırdığı için hamd ediyoruz. İnşallah hastalıklardan da kurtuluruz. Geçen depremle birlikte kar yağdığı için insanlar psikolojik anlamda sıkıntı yaşıyor ama korkmamamız lazım. Kar yağacak, depremde olacak çünkü her şey Allah'tandır." diye konuştu.

"Rabbim bizlere bol nimetler vermiş çok şükretmemiz gerekir"

Yılın ilk karı yağdığı için çok sevinçli olduğunu söyleyen Süleyman Çalışkan, "Bugün 26 Ocak 2024 ve çok şükür yılın ilk karı yağdı. İnşallah devamı da gelir ve bereketli olur. Karın yağmasıyla soğuklar düştü ve tertemiz bir hava oluştu. Çünkü kar yağmasa berekette olmaz. Tabi bizimde şükretmemiz gerekir. Maalesef şükredenimiz çok az olduğu için durumumuz daha da kötüye gidiyor. Rabbim bizlere bol nimetler vermiş çok şükretmemiz gerekir." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler