Filistinli kadın esirler, işgalin şiddet ve tacizine maruz kalıyor

Filistinli Esirler Kulübü, kadın esirlerin, tutuldukları Hasharon zindanında şiddetli dayak ve çıplak aramalara maruz kaldıklarını bildirdi.

Ekleme: 25.01.2024 21:48:39 / Güncelleme: 25.01.2024 22:59:38 / Dünya
Destek için 

Ammaz Kızılçınar

Filistinli Esirler Kulübü, yaptığı açıklamada, Filistinli kadın esirlerin işgalci rejimin Hasharon zindanına nakledilmeleri sırasında şiddetli dayak, aşağılama ve çıplak aramaya maruz kaldıklarını kanıtlayan ifadelere ulaştıklarını bildirdi.

Açıklamada, ifadelerine yer verilen kadın esirlerden biri işgal zindanında maruz kaldıkların insanlık dışı uygulamaları şöyle aktardı:

"Kadın esirlerle birlikte Hasharon hapishanesine vardık. Bizi zemini suyla dolu ve banyosu kullanılamaz durumda olan bir hücreye koydular. Daha sonra başka bir hücreye nakledildik.

Gözaltında ağır bir şekilde dövüldükten sonra kadın gardiyanlar tarafından çıplak aramaya maruz kaldık ve kadın gardiyanlardan biri yüzüme vurdu."

Bir başka kadın esir de, "Üç kadın gardiyan gelip bana vahşice ve çok aşağılayıcı bir şekilde davrandılar. Durmadan en kötü sözlerle bana hakaret ettiler. Ben ve aynı gece esir alınan bir grup kadın esir, hücreye girdiğimizde utanç verici bir aramaya tabi tutulduk. Tek tek dışarı çıkarıldıktan sonra ellerimiz ve ayaklarımız bağlandı." ifadelerini aktardı.

İşgal zulmünün tanığı kadın esirlerden diğerleri ise, "Cezaevi koridorunda penceresi açık bir hücre var ve özellikle geceleri soğuk hava dayanılmaz. Yataklar ve örtüler kirli olduğu için kullanıma uygun değil ve çok kötü kokuyor. Hücre kapısında duran bir kişi banyoda kimin olduğunu görebiliyor." dedi.

Açıklamada, kadın ve erkek esirlerin, işkence ve istismara ilişkin ifadelerinin geçtiğimiz 7 Ekim'den sonra benzeri görülmemiş ve artan bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Esirler Kulübü'ne göre işgal zindanlarında 50'si Gazze Şeridi'nden gelen ve çok zor koşullarda tutulan 90 kadın esir tutuluyor.