Eğitimciler öğrencilere siyer kitabını okumalarını tavsiye ediyor

Peygamber Efendimizin hayatını konu alan siyer kitabını okumanın öğrencilere ciddi katkı sağlayacağını belirten İDEV Batman İl Temsilcisi Eğitimci Kenan Çaplık, yarıyıl tatilinin bunun için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Ekleme: 24.01.2024 14:30:10 / Güncelleme: 24.01.2024 14:31:50 / Röportaj / Batman Haberleri
Destek için 

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Batman İl Temsilcisi Eğitimci Kenan Çaplık, İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunarak öğrencilere tatil döneminde ve devamında okunması gereken kitaplarla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Kenan Çaplık

Öğrencilerin tatil süreci boyunca Kur'an'ı Kerimi öğrenmelerinin yanı sıra Peygamber Efendimizin hayatını konu alan siyer kitaplarını da okumalarının ahlaki yöndeki gelişimlerine büyük fayda sağlayacağını vurgulayan Çaplık, kitap okumada gelişigüzel değil seçici olmak gerektiğini ifade etti.

"Yeni nesil kitapla buluşturulmalı"

İdeal Eğitim Vakfı olarak özellikle okulların tatil olduğu süreçlerde çocukların kitap okumalarını tavsiye ettiklerini belirten Çaplık, "Çocukların Peygamber Efendimizin hayatı başta olmak üzere, sahabeyi kiramın hayatı ve diğer İslam büyüklerinin hayatlarını okumalarında ciddi fayda vardır. Hele hele günümüzde çocukların iyice okumaktan soğuduğu ve toplumunda okumaktan vazgeçtiği bir ortamda kesinlikle yeni neslimizin kitapla buluşturulması gerekmektedir." dedi.

"Seçici bir okumayla kitap okunmalı"

Kitap okumadaki ilk adımın da Peygamberimizin hayatını konu alan hikâyeler, siyer kitaplarını okumaktan geçtiğini kaydeden Çaplık, "Özellikle seçici bir okuma ile okuma yapmalarını tavsiye ediyoruz. Zira kitap olarak piyasada çok fazla çeşitlilik olmakla beraber çocuklarımızın sahih kaynaklardan Peygamberimizin hayatını, temel dini bilgileri ve siyeri öğrenmeleri büyük önem arz ediyor. Bununla beraber çocuklarımızın ahlaki yönden gelecekte iyi bir seviyede olmalarını sağlayacak seçici bir okuma çalışması sergilemelerini ısrarla tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

"Okuma alışkanlık haline gelmelidir"

Ayrıca Filistin ve İslam coğrafyalarını konu alan hikâyelerin ve romanların okunmasında da ciddi bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Çaplık, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede çocuklarımız kesinlikle okumayı bir alışkanlık haline getirmelidirler. Okuma her şeyin başı olmalıdır. Bu kış tatili de bunun için bir fırsattır. Bu fırsatı da sonuna kadar değerlendirme yoluna gidilmelidir. Bununla beraber çocuklarımız kesinlikle Kur'an'ı Kerim okumalıdırlar. Bilmeyenler ise Kur'an'ı öğrenmeli ve bilenlerde günlük olarak Kur'an okuyarak manevi olarak gelişimlerini sürdürmelerini istiyoruz." (İLKHA)