İki gemi arasında çatışma: Çok sayıda Türkiyeli denizci son anda kurtarıldı

Denizcilik Genel Müdürlüğü: "Marshall bayraklı OMEGA gemisi, MIRABELLA isimli gemiyle Şangay açıklarında çatışma sonucu battı. Can filikasıyla gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizci çatan gemi tarafından denizden alınarak kurtarıldı."

Ekleme: 24.01.2024 10:47:42 / Güncelleme: 24.01.2024 10:47:42 / Güncel
Destek için 
Denizcilik Genel Müdürlüğü'ndan yapılan açıklamada, "Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin çatan gemi tarafından denizden alındığı öğrenilmiştir. Geminin 3. Kaptanı ile görüşme sağlanmış olup sağlık durumları iyi olan denizcilerin gemiden tahliyesi için Dışişleri Bakanlığımız ve MRCC Çin ile koordine sağlanmaktadır. Geçmiş olsun." denildi.

KÖTÜ HAVA KOŞULLARI

Söz konusu çatışmanın, kötü hava koşulları sebebiyle gerçekleştiği belirtildi.

NOT: Denizcilik tabirinde, bir geminin başka bir gemiye, yüzen bir objeye veya sabit bir cisme çarpmasına "çatışma" deniliyor. Bir denizcilik terimi olan "çatma/çatışma" aynı zamanda bir ticaret hukuku terimi olarak da anayasada yer alıyor. 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince de "çatma. çatışma" kavramı, aralarında sözleşme veya borç ilişkisi bulunmayan iki veya daha fazla geminin çarpışması olarak tanımlanıyor.

Etiketler: