İşgalciler, geçen yıl 258 defa Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Filistin Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı, Mescid-i Aksa'nın geçen yıl 258 defa işgalcilerin baskınına maruz kaldığını, İbrahimi Camii'nde de yüzlerce kez ezanın engellendiğini bildirdi.

Ekleme: 21.01.2024 20:35:04 / Güncelleme: 21.01.2024 20:38:33 / Dünya
Destek için 

Filistin Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mescid-i Aksa'nın 2023 yılı içerisinde yerleşimciler ve işgal ordusu tarafından 258 kez basıldığı belirtildi.

Açıklamada, Batı Şeria'nın El Halil kentindeki İbrahimi Camii'nde ezan okunmasının 704 kez engellendiğini kaydedildi.

Gazze Şeridi'nde halkın maruz kaldığı savaş sonucunda ihlallere maruz kalan cami sayısında da artış yaşandığı ifade edilen açıklamada en az 388 caminin yıkıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Batı Şeria'daki birkaç caminin, özellikle El Halil'de ve Cenin ve Tulkerim şehirlerinde devam eden baskınlar sırasında "yerleşimciler ve işgal ordusu tarafından saldırıya uğradığını ve tahrip edildiği" aktarıldı.

İşgalcilerin; özellikle çeşitli bayramlarda Mescid-i Aksa ve çevresini askeri kışlaya çevirdiği, ibadet için gelenleri darp ettiği, bazılarını esir alıp buradan zorla çıkardığı belirtilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilere engel olunduğu hatırlatıldı. (İLKHA)