Kulp'ta cami imamının Kaymakam tarafından tartaklanması, İçişleri Bakanlığının merceğinde...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki bir camide yaşanan olaya ilişkin inceleme başlatıldığını bildirdi.

Ekleme: 20.01.2024 19:16:18 / Güncelleme: 20.01.2024 20:09:07 / Güncel
Destek için 

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi'nde 'şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan' cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır.

Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz."

- Olay

19 Ocak 2024 tarihinde Kulp'taki bir camide Cuma hutbesini okuyan İmam, iddiaya göre sehven hutbenin bir iki satırını okumayı unuttu. Aynı camiye Cuma namazına gelen Kaymakam sert bir ses tonuyla: "Hocaaa! hutbeyi tam ve doğru oku" diyerek tepki gösterdi.

Uyarıyı alan İmam hutbeyi kontrol edince bir paragrafı atladığını fark ederek o bölümü tekrar okuduktan sonra Cuma namazı ritüellerine devam etti.

İddiaya göre meseleyi burada kapatması gereken Kaymakam, Cuma namazı sonrası cami cemaatinin dağılmasını beklemiş, korumaları aracılığıyla hutbeyi veren hocayı imam odasına götürtmüştü. Burada imamın özür dilemesine aldırış etmeyen Kaymakam, mesleğine ve konumuna yakışmayacak şekilde imamı tartaklamış ve aşağılamıştı. 

Hastaneden darp raporu alan Cami İmamı, Kaymakamdan şikayetçi oldu ve meseleyi yargıya taşıdı.

İmamın davranışının kasıtlı olduğunu iddia eden Kaymakam'ın, hukuki yollara baş vurmak yerine bir cami imamını tartaklaması, sosyal medyada yoğun tepkiyle karşılanmıştı.