İşbaşı Eğitim Programı'nda yeni düzenleme

İşbaşı eğitim programları için getirilen yeni düzenleme ile istihdam taahhüdü yüzde 70'ten yüzde 60'a indirilirken, iş arayan vatandaşlar ve işverenler için daha fazla fırsat sunuluyor.

Ekleme: 20.01.2024 13:25:04 / Güncelleme: 20.01.2024 13:32:26 / Ekonomi
Destek için 

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İşbaşı Eğitim Programı'nda yeni bir düzenlemeyi hayata geçireceklerini belirtti.

İşbaşı Eğitim Programı'nda yapılacak yeni düzenlemelerle iş arayan vatandaşlar ve işverenlere daha fazla esneklik ve fırsat sunmayı hedefleniyor.

Bakan Işıkhan, paylaşımında, "İşbaşı Eğitim Programı'nda yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. İşbaşı eğitim programları için istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısı taahhüdünü yüzde 70'ten yüzde 60’a, istihdam yükümlülüğünü 3 kattan 2 kata düşürerek iş arayan vatandaşlarımızın ve işverenlerimizin bu programlardan daha fazla yararlanmasının önünü açıyoruz. Ayrıca uygulanmakta olan sektör kısıtlamasını kaldırarak hizmetlerimizin yaygınlaşmasını sağlıyoruz." ifadelerini yer verdi. (İLKHA)