Adalet Bakanı Tunç: İnsanlık suçu işleniyor!

Bir dizi ziyaret için Bursa'ya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Filistin’de 3 aydır insanlık suçu işleniyor. Bebekler, kadınlar katledildi. Hep mağduru savunmaya devam edeceğiz." dedi.

Ekleme: 19.01.2024 23:39:11 / Güncelleme: 19.01.2024 23:39:11 / Güncel
Destek için 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi ziyaret için Bursa’ya geldi. 

Bursa'da çeşitli açılış ve törenlere katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, son olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Önemli reformlar hayata geçirdik”

Önemli reformları hayata geçirdiklerini belirten Adalet Bakanı Tunç, “21 yıl boyunca vesayetçi ruhu ortadan kaldıracak önemli reformları hayata geçirdik. Asgari yargının ortadan kaldırılması, sivillerin adli mahkemede yargılandığı, demokratik hukuk devleti yolunda önemli adımlar yaptık. Kadın hakların güçlendirilmesi, çocuk haklarının anayasada yerini alması, kamu denetçiliği kurumu gibi değişiklikler yaptık. Sıkıyönetimi kaldırdık. Anayasamızda vesayetçi ruhu ortadan kaldıracak önemli adımlar attık. Karşılıklı güven bu başarıyı getirdi.” dedi.

“Darbe anayasasından kurtulmamız lazım”

Anayasanın bir darbe anayasası olduğunu söyleyen Tunç, “Bundan kurtulmamız lazım. Demokratik bir anlayışa ihtiyaç var. Bir masa etrafında toplanalım, uzlaşalım dediğimizde de bunun zorluğunu hepimiz görüyoruz. Temennimiz 28. yasama dönemi. 28 dönem parlamento bir anlaşma sağlanırsa, demokratik bir anayasayla devam ederiz.” şeklinde konuştu.

“Enflasyonla mücadele noktasında da çalışmalar sürüyor”

“11 vilayetimiz depremde yıkıldı. Bütün bu şehirlerin ayağa kaldırılması, vatandaşlarımızın daha güvenli yerlerde yaşaması için kentsel dönüşümler önemli" diyen Bakan Tunç, "21 yılda insanımızı güçlendirmek için çalıştık bundan sonrada bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemiz ekonomisini, depremde ve salgın zamanında yaşanan ekonomik kayıplarımızı ortadan kaldıracağız. Enflasyonla mücadele noktasında da çalışmalar sürüyor. Yüksek standartlı demokratik anlayışımızdan hiç vazgeçmeyeceğiz.” diye belirtti.

“Filistin’de 3 aydır insanlık suçu işleniyor”

Dış politikada, hakkaniyeti, adaleti savunmaya devam edeceklerini belirten Tunç, “Filistin’de 3 aydır insanlık suçu işleniyor. Bebekler, kadınlar katledildi. Cumhurbaşkanımız her defasında, daha adil bir dünya mümkündür derken bu günleri işaret ediyor. Hep mağduru savunmaya devam edeceğiz. Daha güçlü oldukça bu sesimizi daha gür bir şekilde yükseltmeye devam edeceğiz. Türkiye’yi terörden arınmış, kötülüğün olmadığı, çocukların, kadınların korunduğu, uyuşturucudan arınmış bir Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.