İmam hatip kız öğrencileri: "Karne sevinci yerine burukluk yaşıyoruz"

İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam hatip öğrencileri, karne günlerinde yaşanan mutluluğa rağmen, Gazze'deki çocukların eğitim ve yaşam haklarından mahrum kaldığına dikkat çektiler.

Ekleme: 19.01.2024 13:00:04 / Güncelleme: 19.01.2024 13:02:17 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Buruk bir karne sevincini yaşarken, Gazze'deki çocukların eğitim hakkından mahrum kaldığına dikkat çeken Okul Müdürü Mustafa Ayaz, işgal rejimi ve ona destek verenlerin barbarlıklarını, tarih boyunca yaşanan benzer zulümleri hatırlatarak, insanların bu gerçeği görmesi ve uyanması gerektiğini vurguladı.

Gazze'deki çocukların ne okula gidebildiğini ne de karne alabildiklerini, hatta birçoğunun şehit olduğunu belirten Ayaz, bu durumun kendilerini buruk ve üzgün hissettirdiğini ifade etti. Dünya genelindeki sessizliği eleştirerek, bu durumu Allah'a şikâyet ettiklerini belirtti.

"Gazze'deki o çocuklar ne okula gidebildi ne karne alabildiler"

Okul Müdürü Mustafa Ayaz

Ayaz, "2023-2024 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. Yarıyıl tatilinin çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Karne günlerinde mutluyuz, sevinçliyiz. Hem kendi adımıza hem de çocuklarımız adına, ama maalesef buruk bir tatile girdik. Gazze'deki o çocuklar ne okula gidebildi ne karne alabildiler; hatta o öğrencilerin çoğu şehid oldular. Bunun burukluğu, üzüntüsü içerisindeyiz. Dünyanın bu suskunluğunu, sessiz kalışını Allah'a şikâyet ediyoruz. Başka diyeceğimiz bir şey yok. Bununla birlikte, orada mücadele eden kardeşlerimize Allah'tan zafer diliyoruz. Onlar için duacıyız." ifadelerini kullandı.

 "Üstat Aliya İzzetbegoviç'in 'Bunlar hiç uygar, medeni olamadı' dediği gibi"
İşgal rejiminin zalim, adaletsiz, insanlık dışı, savaş hukuku olmayan bir yapı olduğuna dikkat çeken Ayaz, "Bunlar bize sürpriz gelmemeli, bunlar böyledir. Haçlı savaşlarında, 1. Dünya savaşında, Cezayir'de bunu görüyoruz. Bunların gerçekten yalancı insani gibi görünen bir yüzleri var. Bu yüz maalesef tam olarak ortaya çıkıyor. Üstat Aliya İzzetbegoviç'in 'Bunlar hiç uygar, medeni olamadı' diyor. Ve bunu Bosna'da da açık bir şekilde gördük. Bize sürpriz gelmemeli, bunlar böyledir, gerçek yüzleri budur. Bunu böyle bilmemiz gerekiyor. İnsanımızın uyanması, bunları tanımaları gerekiyor." dedi.

"En doğal hakları olan eğitim ve öğretim alamıyorlar, daha doğrusu ellerinden alınıyor"

Meryem Asma

Bugün karnelerini aldıklarını ama buruk bir sevinç içerisinde olduklarını ifade eden Meryem Asma, "Gazze'de katliam halen devam ediyor, orada hâlâ çocuklar ölüyor. En doğal hakları olan eğitim ve öğretim alamıyorlar, daha doğrusu ellerinden alınıyor. Katliam devam ettiği sürece hiçbir zaman mutlu olmayacağız. Çünkü onlar bizim kardeşlerimiz, Kudüs bütün Müslümanların'dır. İnşallah hepsi bir gün özgür olacak, bizler de destekçileri olacağız. Onur belgesi aldım, çok sevinmem gerekirken maalesef sevinemiyorum çünkü çocuklar orada ailelerine karne bile götüremiyorlar. İşgal rejimi okulları bombalıyor, çocukları öldürüyor." şeklinde duygularını dile getirdi.

"Ben takdir aldım ama sevinmekten bile utanıyorum"

Fatma Bingöl

Takdir belgesi aldığını ama buna bile sevinemediğini ifade eden Fatma Bingöl, "Bunun sevincini aslında buruk yaşıyorum. Çünkü Gazze'de yaşanan katliamlardan dolayı üzülüyoruz. Elimizden ne gelirse de yapmaya hazırız. Gazze'de çocuklar karne bile alamıyor. israil okulların hepsini bombaladı ve çocuklar orada okula dahi gidemiyorlar. En temel olan yaşam ve eğitim hakları ellerinden alındı. Çocukları o kadar öldürüyorlar ki parmaklarla sayılacak kadar az çocuk kaldı. Elimizden geleni yapmaya hazırız. Oradaki halkın kurtuluşu için canımızı isteseler onu da veririz. Ben takdir aldım ama sevinmekten bile utanıyorum. Sevinseydim bile en utanacağım an olurdu." şeklinde yaşadığı acıyı paylaştı

"Buruk bir sevinç yaşıyoruz"

Nergis Ayder

Karne alırken bir yandan sevindiklerini, ama diğer yandan Filistin ve Gazze'de yaşanan katliamlar nedeniyle hüzünlü olduklarını ifade eden Nergis Ayder, "Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Filistin halkı yurtlarını terk etmek istemiyor. Çoğu insan ailesini kaybetti, yetim kaldı. Oradaki çocukları gördüğümüzde çok hüzünleniyoruz. Evleri başlarına yıkılmış, kimisi annesini, kimisi babasını kaybediyor. Onlar için çok üzülüyorum." şeklinde duygularını ifade etti. (İLKHA)

İlgili Galeriler