Ekvador'da sular durulmuyor

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da çete üyelerinin düzenlediği saldırıların ardından gerginlik yaşanmaya devam ediyor. Ülkede şimdi de çete üyelerinin canlı yayın baskınını soruşturan savcı öldürüldü.

Ekleme: 18.01.2024 22:30:06 / Güncelleme: 18.01.2024 22:35:36 / Dünya
Destek için 

Los Choneros çetesinin lideri “Fito” lakaplı Jose Adolfo Macias Villamar’ın cezaevinden kaçması sonrası 9 Ocak’ta canlı yayın sırasında bir televizyon kanalına baskın düzenlenmişti.

Baskınla ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Cesar Suarez’in Guayaquil kentinde ofisinin yakınlarında aracına düzenlenen silahlı saldırıda öldürüldüğü belirtildi.

Suarez, öldürülmesinden bir gün önce yerel bir gazeteye verdiği röportajda, olayla ilgili soruşturma yürütmesine rağmen kendisine polis tarafından koruma sağlanmadığını söylemişti.

Ekvador’da 8 Ocak’ta Los Choneros çetesinin lideri Villamar’ın Guayaquil’deki cezaevinden kaçtığı açıklanmış, ülkede 5 cezaevinde ayaklanma ve isyan çıkmış, gardiyanlar ve cezaevi yetkilileri rehin alınmıştı. 

Guayaquil’deki çete saldırılarında 8 kişi hayatını kaybederken, Nobol kasabasında 2 güvenlik görevlisi öldürülmüştü.

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, 60 gün süreyle olağanüstü hal (OHAL) ilan etmiş ve sokağa çıkma yasağı getirmişti. (İLKHA)