Bakanlık duyurdu: Son başvuru 19 Şubat

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsalda gelir düzeyinin artırılması amacıyla çeşitli yatırım konularında verilen destekler için 19 Şubat'a kadar başvuru yapılabilecek.

Ekleme: 18.01.2024 11:15:20 / Güncelleme: 18.01.2024 11:15:20 / Ekonomi
Destek için 

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) ile kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Programla doğal kaynaklar ve çevrenin korunması dikkate alınarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi ve kırsalda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması da hedefleniyor.

Bu kapsamda, tarıma dayalı ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarı üst limiti, yeni tesis niteliğindeki başvurularda 14 milyon lira, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması niteliğindeki başvurularda 12 milyon lira, kapasite artırımıyla teknoloji yenileme veya modernizasyon niteliğindeki başvurularda 10 milyon lira olarak uygulanıyor.

Bakanlığın internet sitesi üzerinden yapılan destek başvuruları 19 Şubat'a kadar sürecek.