İzmir'de "sahtecilik" operasyonunda 4'ü gümrük memuru 6 kişi tutuklandı

İzmir'in Çeşme ilçesinde, yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama suçlarına karışanlara yönelik düzenlenen operasyonda  6 kişi tutuklandı.

Ekleme: 16.01.2024 13:05:08 / Güncelleme: 16.01.2024 13:19:18 / Güncel / İzmir Haberleri
Destek için 

Operasyonla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, Yürütülen soruşturma kapsamında suç gelirlerinin aklanması, görevi kötüye kullanma, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, bilişim sistemlerine girme suçlarına karışanlara yönelik çalışma yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "1 milyar 142 milyon 510 bin dolar, 18 milyon euro ve 6 milyon 950 bin Danimarka kronunun usulsüz yollardan sahte belgelerle ülkeye giriş yapılmış gibi gösterilerek sisteme dahil edildiği değerlendirilmiş ve yapılan çalışmalarda tespit edilen şüpheli şahıslara yönelik 11 Ocak günü sabah saatlerinde yapılan operasyon kapsamında usulsüz nakit beyannamesi doldurtan 2 şüpheli ile 4 Gümrük Muhafaza Müdürlüğü memurunun da içinde bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alınmış, 15 Ocak'ta adli mercilere sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklanmıştır." denildi.

Ayrıca, şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bir sahte MİT kimliğinin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, 4 adet farklı seri numaraları bulunan 1 ABD doları, çok sayıda ziynet eşyası ve dijital materyallerin ele geçirildiği ifade edildi. (İLKHA)