Siyonist rejimin sözde Genelkurmay Başkanı, Gazze'de katliama devam dedi

Siyonist rejimin sözde Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, abluka altındaki Gazze Şeridi’de katliamların devam etmesine yönelik saldırıların devamı için gerekli planları onayladıklarını açıkladı.

Ekleme: 13.01.2024 23:34:18 / Güncelleme: 13.01.2024 23:46:36 / Dünya
Destek için 

Halevi, düzenlediği basın toplantısında, siyonist rejimin Gazze Şeridi’ndeki saldırıları ve Hizbullah ile çatışmalarına ilişkin iddialarda bulundu.

Sözde ordunun, ilk belirlenen plana göre ilerlediğini ve "Gazze Şeridi’nin kuzeyinde Hamas’ın askeri yapısının dağıtılması planını tamamladıklarını" öne süren Halevi, Gazze Şeridi’nin orta kesimi ve güneyine yoğunlaştıklarını söyledi.

Halevi, Hamas’a yönelik "baskıyı artırmayı" sürdüreceklerini söyleyerek, "Bugün Güney Komutanlığının çatışmalara devam etmesi ve Hamas üzerindeki askeri baskıyı artırması planlarını onayladık." dedi. Her ne kadar siyonist rejim saldırılarının HAMAS'ı hedef aldığı algısı oluşturmaya çalışsa da, bombardımanların asıl hedefinin sivil halk olduğu biliniyor.

- "Lübnan’ın güneyi savaş bölgesi"

Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan karşılıklı saldırılara da değinen Halevi, "Lübnan’ın güney bölgesi bir savaş alanı ve Hizbullah orada faaliyet gösterdiği sürece böyle kalacak. Hizbullah, tüm Lübnan’ı bir savaş alanına çevirebilir, bunun ağır bedeli olacaktır." dedi.

Halevi, "Lübnan hava sahasında özgürce faaliyet gösteriyoruz ve tespit ettiğimiz her türlü tehdidi vuruyoruz." iddiasında bulundu.