Meteoroloji çok sayıda il için kar uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 ili için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı yaptı.

Ekleme: 13.01.2024 00:30:06 / Güncelleme: 13.01.2024 07:07:02 / Güncel
Destek için 

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun yağmur ve sağanak yağışlı, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Sivas ile Karaman çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Yağışların, Hatay çevreleri kuvvetli gök gürültülü sağanak; Van ve Ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda kuvvetli kar, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Trabzon, Rize, Artvin, Giresun illerinin yüksekleri, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara'nın batısı ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimleride 2 ila 5 derece azalacağı, diger yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Orta Karadeniz'de kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ağrı, Giresun ve Trabzon için sarı kodlu kar uyarısı

Artvin, Bitlis, Rize, Muş, Siirt ve Van için sarı ile turuncu kodlu kar uyarısı

Hakkari ve Şırnak için turuncu kodlu kar uyarısı

Hatay için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. (İLKHA)