Yemen'de Gazze'ye destek için milyonluk gösteri düzenlendi

Yemen'de Ensarullah'ın kontrolündeki Sana şehrinde toplanan milyonlarca insan, Gazze direnişine desteklerini bildirirken ülkelerine yönelik ABD-İngiltere saldırılarını telin etti.

Ekleme: 12.01.2024 23:50:05 / Güncelleme: 12.01.2024 23:51:01 / Dünya
Destek için 

Sana'daki El Sabin Meydanı, milyonlarca kişinin katıldığı kitlesel bir mitinge tanık oldu.

"Vaat Edilen Fetih ve Mukades Cihat" sloganıyla düzenlenen mitingde Yemen ve Filistin bayrakları taşıyan ve özgürlük pankartlarını taşıyan halk, Yemen halkının inançları gereği duruşlarından geri adım atmayacağını ve müstekbirlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

Yemen Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali El Husi, mitingde yaptığı konuşmada, Amerika'nın oluşturduğu koalisyonun uluslararası deniz seferlerini koruma amacı taşımadığını, Yemen'in uluslararası denizciliği koruyan taraf olduğunu, ABD'nin ise Yemen'i tehdit ettiğini vurguladı.

Husi, Amerika'nın, halkın düşmanı olduğunu ve terörist olduğunu, işgal rejimini koruma bahanesiyle Yemen'e yönelik saldırganlığıyla kendi hukukunu dahi ihlal ettiğini vurguladı.

ABD ve İngiltere'ye seslenen Husi, "Ülkenize dönün ve kendi ülkenizi ırkçılıktan koruyun; israil gemilerini korumayın. Bugün siz insanlığın karşısında duruyorsunuz, insanlığın yanında duranların karşısında duruyorsunuz. Biz, Gazze'deki kardeşlerimizin yanındayız ve Yemen halkının, Filistin halkına desteği ve yardımı devam edecektir." diye konuştu.

Husi, Yemen'e yapılacak herhangi bir saldırıya, daha büyük bir tepkiyle karşılık verileceğini kaydetti.

Miting sonrası yayımlanan bildiride ise, "Amerikan-İngiliz saldırganlığı, Filistin'deki kardeşlerimizi destekleme konusundaki inancımıza ve ilkeli duruşumuza olan inancımızı ve kararlılığımızı yalnızca artıracaktır." ifadelerine dikkat çekildi. (İLKHA)