Minibüs şoförü aracına kitaplık koydu!

Mahalleler arası yolcu taşıyan minibüs şoförü Doğan Gül’ün kitap sevgisi haberlerinden sonra Van Valisi Ozan Balcı, şoföre kitap desteği verdi.

Ekleme: 12.01.2024 18:45:08 / Güncelleme: 12.01.2024 18:52:02 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Van Valisi Ozan Balcı, yolcularına kitap sevgisini aşılamak isteyen minibüs şoförüne kitap desteği verdi.

Van'ın Beyüzümü Mahallesi güzergahında yolcu taşıyan 20 yıllık minibüs şoförü Doğan Gül, kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla örnek bir uygulamaya imza attı.

Vatandaşların yolculuk esnasında zamanlarını akıllı telefonlarla ilgilenerek harcamamasını hedefleyen Gül, aracında mini bir kitaplık oluşturdu.

Minibüste kitaplık alanını gören yolcular ise bu alandan seçtikleri kitaplarla güzel bir yolculuk yapıyor.

Kitaplara olan ilgisinin basında yer almasının ardından olaya kayıtsız kalmayan Vali Balcı, şoföre onlarca kitap hediye etti.

Gönderilen kitapları kitaplığına dizen şoför Gül, bu uygulamanın tüm araçlarda yaygınlaşmasını temenni ettiğini söyledi.

"Diğer araçlara da kitaplık yapılacak"

Kitap desteğinden dolayı Vali Balcı’ya teşekkür eden Doğan Gül, "Projemiz yaklaşık 2 yıl önce başlamıştı. Geçen hafta valimize bir çağrıda bulunmuştuk. Sağ olsun o da çağrımıza cevaben bugün bize kitap yolladı. Biz de kitaplarımızı kitaplığımıza yerleştirdik. Buradaki amacımız okumanın yaygınlaşması. Bizim temennimiz diğer araçlarda da otobüslerde de bu uygulamanın yaygınlaşması. Haberlerden sonra yolcularımızdan onlarca tebrik mesajı aldım. Araca bindiklerinde 'geçen televizyona, haberlere çıkan araç bu' gibi tepki veriyorlar. Onlarda destek vereceklerini söylüyor. Özellikle de öğrenci arkadaşlarımızdan kitap desteği sözü aldık. Birçok esnafımızdan bu uygulamayı daha da yaygınlaştırmak için söz aldık. Şoför arkadaşlarımızın bugüne kadar desteği çoktu, kitap getiriyorlardı. Kendi araçlarına da kitaplık koyma sözü verenler oldu. İnşallah bu uygulama daha da yaygınlaşacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)