Ensarullah lideri Husi: ABD ve İngiltere, işgal gemilerini hedef almamıza engel olamaz

Yemen'deki Ensarullah lideri Abdülmelik Bedreddin El Husi, "Amerika ve İngiltere'nin tutumu, israile bağlı gemileri hedef almamıza engel olmayacaktır. israile bağlı gemilerin Kızıldeniz'i geçmesini engelleme ve onları hedef alma konusunda Yemen'in tutumu oldukça etkilidir." dedi.

Ekleme: 11.01.2024 20:35:28 / Güncelleme: 11.01.2024 20:36:02 / Dünya
Destek için 

Ensarullah lideri Abdülmelik Bedreddin El Husi, Hicri takvime göre üç ayların başı olan Receb ayının ilk günü dolayısıyla bir konuşma yaptı.

İşgalci siyonist rejimin başlattığı savaşın 97. Gününde girdiklerini belirten Husi, işgal rejimin 75 yılı aşkın  bir süredir Filistin halkına zulmettiğine dikkat çekti. Husi, 75 yıllık bir zulme rağmen işgalcilerin, olup bitenden 7 Ekim ve HAMAS'ı suçlu gibi göstermeye çalıştığını kaydetti.

Siyonist düşmanın, suç işlediğini ve Filistin halkını açlığa ve şiddetli kuşatmaya tabi tutmakta ısrar ettiğini söyleyen Husi, "Yahudi Siyonistlerin Filistin halkına karşı işlediği korkunç suça karşı ümmetimizin insani, ahlaki ve inançsal sorumluluğu bulunmaktadır." dedi.

Yemen halkının, hiçbir ülkede eşi benzeri olmayan gösterilerle, askeri duruşla, kapsamlı ve mümkün olan her şekilde hareket ettiğini ifade eden Husi, Yemenlilerin adeta seferberlik ruhuyla bulundukları şehirlerde asker olarak kayıtlarını yaptıklarını belirtti.

"ABD ateşkese karşı çıkıyor"

Husi, şunları ekledi:

"Siyonist düşman, Gazze'deki Filistin halkına karşı işlediği suçları sürdürmekte ısrar ediyor ve ABD ateşkese karşı çıkıyor. ABD, füze, bomba ve para sağladığı ve işlenmesini denetlediği suç ve katliamın devamında ısrar ediyor. Amerikalılar Siyonist düşmana bölgesel ve uluslararası düzeyde koruma sağladı. Amerikalı, ateşkese karşı olduğunu ve mazlum Filistin halkına karşı işlenen siyonist suçu benimsediğini yüzsüzce ifade ediyor ve ilan ediyor. Amerikalı, İngiliz ve israilli Yahudi siyonizminin dünyadaki kollarıdır."

"ABD ve israil mallarını boykot edin"

Körfez'deki tüm halklara Amerikan ve işgal rejimi mallarını boykot etmeleri çağrısında bulunan Husi, "Mısır halkına da çağrıda bulunuyorum; onlara Amerikan ve israil mallarını boykot etme konusundaki ahlaki, İslami ve insani sorumluluklarını hatırlatıyorum. Yemen halkları! Filistin halkını desteklemek için sesinizi ve Amerikalıların, İsraillilerin ve İngilizlerin suçlarına ve zulmüne karşı öfkenizi ifade edin. Ümmetin halkları! Çocukların ve kadınların çağrılarına kulak verin, onlara kalbinizi açın, vicdanlarınızla onlarla ilgilenin, sorumluluğunuzu hissedin." diye konuştu.

"israile bağlı gemileri hedef almamıza engel olamayacaklar"

Husi, "Allah'ın izniyle elimizden geleni yapmaktan çekinmeyeceğiz ve Amerikan saldırganlığına karşı çıkacağız. Herhangi bir Amerikan saldırısına verilecek yanıt, yalnızca yakın zamanda 24'ten fazla insansız hava aracı ve çok sayıda füzeyle gerçekleştirilen operasyon düzeyinde olmayacak, bundan daha büyük olacaktır. Amerika ve İngiltere'nin tutumu, israile bağlı gemileri hedef almamıza engel olmayacak. israile bağlı gemilerin Kızıldeniz'i geçmesini engelleme ve onları hedef alma konusunda Yemen'in tutumu oldukça etkilidir. Yemen'in denizdeki konumu, siyonist düşmanın ekonomisinde büyük kayıplara yol açtı ve onun yanında duran ve onu destekleyenler üzerinde dalgalı etkiler oluşturdu." şeklinde konuştu.

ABD kuvvetlerinin, Yemen donanmasına saldırmasının, Ensarullah'ın siyonist düşman üzerindeki etkisinin önemini kanıtladığını vurgulayan Husi, "İsrailin, Amerika'nın ve İngiltere'nin rahatsızlığının boyutundan dolayı bizler rahatladık, mutluyuz ve memnunuz." diye ekledi.

Husi, "Kendini siyonizmin hizmetine giderek daha fazla adayan ABD için önemli olan, başkalarını da kendisine çekip bulaştırmaktır. ABD, İngilizlerle birlikte diğer ülkeleri de sevgili Yemen halkıyla yüzleşmeye dahil etmek için her türlü çabayı gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Kızıldeniz'deki tek hedeflerinin işgalci rejimle bağlantılı gemiler olduğunu bir kez daha vurgulayan Husi, diğer ülke gemilerinin buradan rahatça geçebileceğini kaydetti.

"Gösterilere çıkmak imanı ifade eder, Allah yolunda cihadın bir parçasıdır"

Husi¸şu ifadeleri kullandı:

"Halkımıza saldırmak isteyen her kimse, askeri düzeyde, bedelini ödeyeceği bir çatışmaya girme riskiyle karşı karşıyadır. Aziz milletimiz, ne olursa olsun, hiçbir düşmanla çatışma alanından kaçmaz.

Tüm Arap ve İslam ülkelerine israil gemilerini koruma çabalarında Amerikalılarla ortak olmamalarını tavsiye ediyorum.

Dünyanın en büyük suçlusu israillidir ve Filistin halkına karşı işlediği suçların devamı için ona hizmet eden her kimse, tüm ahlakı, tüm değerleri inkar etmiş olur.

Hiçbir Arap ülkesinin israile hizmet etmesi ve Gazze'de suçlarını sürdürmek için siyonist düşmanın yanında yer alması uygun değildir.

Bahreyn rejiminde yaşananlar, Bahreyn'in devrimci, aziz ve mazlum halkını temsil etmemektedir.

Bahreyn'deki El Halife, siyonistlerin kölesidir ve yolsuzluğa ve kendilerini siyonist Yahudilere maruz bırakan suçlara bulaşmıştır. Bahreyn halkının Filistin halkına karşı konumu onurlu, adil ve büyüktür.

Allah'a şükür Amerikalılar ve israillilerle doğrudan yüzleşmekten memnunuz. Amerikalılar ve israillilerle doğrudan çatışmada ne kadar şehit verirsek verelim bu bizi etkilemeyecek ve konumumuzu zayıflatmayacaktır.

Amerika ajanlarına karşı çıktığımızda binlerce şehit verdik ve Amerikalılarla, İngilizlerle ve İsraillilerle doğrudan yüzleşmek bizim için daha değerlidir.

Gerekeni yapmaya hazırız ve tüm cesaretimizle mücadele edeceğiz çünkü Filistin halkına yönelik saldırı konusunda pozisyonumuzda Allah'a güveniyoruz.

Vaat edilen fetih ve kutsal cihat savaşında ve Kudüs yolunda deniz kuvvetlerimizden şehitlerimiz büyük bir zafer kazanmıştır.

İsraile bağlı gemileri hedef alarak yola devam etme konusunda daha kararlıyız ve bundan geri adım atmayacağız ve tutumumuz inanç temellidir.

İslam ümmetimizin gaflete dalan şahsiyetlerini harekete geçmeye çağırıyorum, artık tavır almanın zamanı gelmedi mi?

Aziz halkımız yarın Allah'ın izniyle, onurlu ve milyonların gücüyle, rehavet ve sıkıntı yaşamadan, Sabin Meydanı'nda ve diğer şehitlerde yollara çıkacak.

Umarım siz, onurlu duruşunuz ve değerlerinizle, can sıkıntısından, ilgisizlikten etkilenip bir gösteriye, yürüyüşe dahi katılamayacak durumda olan kişiler gibi olmazsınız.

Gösterilere çıkmak imanı ifade eder, Allah yolunda cihadın bir parçasıdır ve imanın ölçüsüne göre önemli olan büyük bir duruştur." (İLKHA)