Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Solmaz: Randevuları bir haftaya indirmiş durumdayız

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, randevularda bekleme süresinin bir haftaya indirildiğini belirterek amaçlarının sağlık hizmetine erişimi sağlamak ve en kaliteli şekilde vatandaşların faydalanmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Ekleme: 11.01.2024 14:50:05 / Güncelleme: 11.01.2024 14:51:18 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, 2023 yılı değerlendirmesi ve 2024 yılı planlanan yatırımlar konulu bir basın açıklaması düzenledi.

İl Sağlık Müdürlüğü Göbeklitepe Toplantı Salonunda düzenlenen basın açıklamasında Solmaz, randevuların bir haftalara indirildiğini belirtti.

Solmaz, yaptığı açıklamada, "Randevuları bir haftalara indirmiş durumdayız. Bizim buradaki amacımız vatandaşımızın tüm sağlık hizmetine erişimini ve en kaliteli şekilde faydalanmasını sağlamayı planlamaktayız. Bu amaçla her branşta ne eksik varsa yapılması gereken neler varsa bunların üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. 2023 yılında yine kapalı psikiyatri servisi ilimizde yoktu. Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi 13 odadan 26 yataktan oluşan izole bir kapalı psikiyatri servisi kurduk ve şu an Şanlıurfalı vatandaşlarımız il dışına gitme ihtiyacı duymadan o servisten faydalanıyorlar." dedi.

Solmaz, Sağlık Bakanlığı tarafından şehir hastanesinin inşasının devam ettiğini ifade ederek inşaatın yüzde 54'ünün tamamlandığını aktardı.

Şehir hastanesinin de tamamlanması ile birlikte Şanlıurfa'da sağlık hizmeti kalitesinin çok iyi seviyelere geleceğini dile getiren Solmaz, "şehir hastanesine personel alımının para karşılığı işe alım olacak" gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. (İLKHA)