Cizre'de  üretilen tekstil ürünleri 25 ülkeye ihraç ediliyor

Şırnak'ın Cizre ilçesi Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulan tekstil fabrikasında üretilen ürünler 25 Avrupa ülkesine gönderiliyor.

Ekleme: 08.01.2024 16:35:04 / Güncelleme: 08.01.2024 16:35:04 / Ekonomi / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak Cizre OSB'de 2 yıl önce tekstil fabrikası için 14 bin metrekarelik kapalı alan kuruldu. İstanbul ve Muş'ta üretim fabrikaları olan Necmi Akaaydın, burayı kiralayarak 200 genci istihdam etti. Anlaşmalı olduğu firmalar için üretime başlayan fabrikada imal edilen ürünler Fransa, İspanya, Rusya başta olmak üzere 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor.

Fabrikanın İşletme Müdürü Mehmet Aslan, ilk etapta 200 kişiyi istihdam ettiklerini ama bir yıl içinde kapasiteyi artırarak bin kişiyi istihdam edeceklerini belirtti.

Aslan, hizmet vermeye başlayan tekstil fabrikalarının üretime ve ekonomiye önemli katkı sağladığını söyledi.

"Amacımız gençlerimizin batıya değil kendi memleketlerinde bu olanaklara ulaşmasıdır"

Fabrikada günlük 4 bin şort, mont ve tişört ürettiklerini ifade eden Aslan, "Şırnak Cizre bölgesinde 25 dönüm alan içinde 14 bin metrekare kapalı alanda 200 kişi ile çalışıyoruz. Bir yıl içerisinde bin kişiyi istihdam etmek gibi hedefimiz var. Burada şort, mont ve tişört grubu üretimi yapıyoruz. Ürünlerin kesiminden dikimine, ütüsünden paketlemesine ve sevkiyatına kadar her şeyi kendimiz yapıyoruz. Ürünlerimizi 25 Avrupa ülkesine ihracat ediyoruz. Bölgede olması gereken bir istihdamdı. Bizim amacımız gençlerimizin batıya değil kendi memleketlerinde bu olanaklara ulaşmasıdır. Bu istihdamların olmasını istiyoruz. Bölgedeki gençlerin batıya gidip çalışmaları yerine, kendi evlerinde, memleketlerinde istihdamlar oluşturmaları tavsiye ediyoruz. Tüm iş insanlarımızı bu şekilde istihdam için bölgeye gelmeleri ve fabrika kurmalarını istiyoruz. Ürettiğimiz bu ürünlerimizi 25 Avrupa ülkesine ihraç ediyoruz. Bölge müsait, iş yapmaya elverişli, personel konusundan da sıkıntı yok." dedi.

Sigortalı işe kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen Mustafa Denktaş, "Tekstil fabrikasının açılmasıyla sigortalı işe kavuştuğum için mutluyum. 3 aydır burada çalışıyorum. 200 kişi çalışıyor. Fabrikanın burada kurulması bizim için gayet iyidir. Burası olmasaydı batı illerine gitmek zorunda kalacaktım. Burada çalışarak memleketimde iş sahibi oldum. Gurbette çalışacağıma kendi kapımın önünde çalışırım daha iyi." diye konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler