Gazze Çadırında yardımların önemine dikkat çekildi

Umut Kervanı Vakfı tarafından Şanlıurfa'da açılan Gazze çadırında, Gazzeli Müslümanlara yapılan yardımların önemine dikkat çekmek için seminer düzenlendi.

Ekleme: 07.01.2024 11:35:05 / Güncelleme: 07.01.2024 11:41:01 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Umut Kervanı Vakfı tarafından Rabia Meydanında açılan Gazze çadırında "Şehadet Yurdu Gazze'ye Destek Çadırı" adlı seminer düzenlendi.

Programa, Şanlıurfa'daki STK'lar da katılarak destek verdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programda Özlem Ajans Sanatçısı Bülent Alkanat ilahi ve ezgiler okudu.

Ardından bir selamlama konuşması yapan Umut Kervanı Bölge Koordinatörü Faik Doğan, Gazze'ye yapılan yardımların önemine vurgu yaparak yardımlar ile ilgili yapılan yanlış algılara inanılmaması ve oyuna gelinmemesine dikkat çekti.

Doğan, Gazze'ye yapılan yardımların sürdürülmesini gerektiğini ifade etti.

"Ümmetin onurunu muhafaza etmek için mücadele ediyorlar"

Mehmet Acet

Programda günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Araştırmacı Mehmet Acet, "Biz Hazreti Muhammed aleyhi salatu vesselamın Mekke'de yaptığı mücadeleye baktığımız zaman topluma ilk anlattığı ney, onlara gerçek bir akideyi öğretmek, La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah'ı o toplumun kalbine yerleştirmekti. Bugün biz buraya baktığımız zaman Mescid-i Aksa'nın önemiyle ilgili İsra Suresinde 'Biz Resulümüzü Mescid-i Haram'dan alıp Mescid-i Aksa'ya götürdük' diyor. Demek ki bu iki kıblemiz çok kıymetli bir mekân olduğundan dolayı şu an orada mücadele eden kardeşlerimiz ümmetin onurunu muhafaza etmek için mücadele ediyorlar. Gerçekten onların bugün çektiği ızdırabı eğer onlar da diğer Müslümanlar gibi kafirlerin önünde başını eğmiş olsalardı bu sıkıntıları hiç çekmezdiler. Eğer HAMAS, İslami Cihad ve oradaki gruplar da El Fetih gibi yahudilere karşı boyun eğmiş olsalardı dünyanın en lüks hayatı önlerine serilirdi. Fakat bu kardeşlerimiz boyun eğmediler." dedi.

Acet, Müslümanların az çok demeden elinden geldiğince Gazzeli Müslümanlara yardım etmesi gerektiğini vurguladı.

Program, İbrahim Halil Göv tarafından okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler