Sağlık çalışanları: Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz

Filistin'de 92 gündür süren katliam ve soykırımlara tepkiler gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin birçok ilinde "Sessiz Yürüyüş" gerçekleştiren hekim ve sağlık çalışanları Kocaeli'de de yürüyüş ve basın açıklamasıyla siyonist işgal rejimine tepki gösterdi.

Ekleme: 07.01.2024 11:30:34 / Güncelleme: 07.01.2024 11:31:37 / Güncel / Kocaeli Haberleri
Destek için 

40'tan fazla ilde 8 haftadır hekim ve sağlık çalışanları tarafından düzenlenmeye devam eden yürüyüş ve basın açıklaması etkinliği bu hafta da devam etti.

Kocaeli Fevziye Camii önünden başlanarak düzenlenen yürüyüşün ardından basın açıklamasını gerçekleştiren sağlık çalışanları, terörist israilin sadece Filistin halkına değil bütün insanlığa karşı suç işlediğini dile getirdi.

Hekimler adına basın açıklamasını okuyan Fizyoterapist Bilal Akbulut, "israil terör rejiminin Filistin topraklarında işlediği suçlar büyüyerek devam ediyor. Terörist israil; yalnızca Filistin halkına karşı değil, bütün insanlığa karşı, sadece Filistinli çocuklara değil, bütün çocuklara karşı suç işliyor." ifadelerini kullandı.

"Filistin'e desteğin azaltılmaya çalışıldığının farkındayız"

Türkiye'de gündemin değiştirilmeye çalışıldığına vurgu yapan Akbulut, "Bugün biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak 'Terör, soykırım ve işgal'e karşı yürüyüşümüzün 8'inci haftasındayız. Ülkemizde gündemin dağıtılıp Filistin'e desteğin azaltılmaya çalışıldığının farkındayız. Gazze halkı ise tam 92 gündür uçak ve bomba seslerine, yıkıma ve katliama karşı direniyor. Uyku, güvenlik ve düzenli beslenme gibi temel insani ihtiyaçların hiçbirine sahip olmadıkları 92 gün... Sağlık hizmetlerine ulaşım herkes için tartışılmaz bir hak olması gerekirken, bugün o mazlumlar için ancak ölümden önceki son durak olabiliyor. Bütün bunlara, israil tarafından uygulanan teröre rağmen korkmayan ve yılmayan Gazze halkını, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından bir an ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlıyoruz. Biliyoruz ki onlar kan görmeye, aralıksız çalışmaya, uykusuz kalmaya alışıktır. Ancak hastalarına yardım edememeye, onları çaresizce ölüme bırakmaya asla alışık değildir." ifadelerine yer verdi.

"Filistin'de kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazırız"

Filistin'de görev yapmaya hazır olduklarını ifade eden Akbulut, "Buradan devletimize ve uluslararası yardım kuruluşlarına sesleniyoruz. Biz Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya, oralarda kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazırız. Bununla birlikte israil tarafından tutuklanan ve türlü işkencelere maruz bırakılan 54'ten fazla hekimin özgürlüklerine güvenli bir şekilde kavuşmaları için ve yıkılan hastanelerin yeniden yapılması, güvenli bir şekilde işlev gösterebilmesi için gereken bütün çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz. Tutuklanan hekimlerin ve yıkılan hastanelerin isimlerini basın kuruluşlarıyla paylaştık ve süreci takip ediyoruz. Meslektaşlarımız özgür, hastanelerimiz güvenli olana kadar durmayacağız." şeklinde konuştu.

"Sen kaybedeceksin, insanlık kazanacak"

Hiçbir katilin yaptığının yanına kalmadığını dile getiren Akbulut, "Sessiz Yürüyüşümüz 8 haftadır Türkiye'nin her bölgesinden 40'tan fazla ilde insanlığı yaşatmaya çalışan sağlık çalışanlarının katkısıyla devam ediyor. Biz her hafta, beyaz önlüklerimizle sessizce yürüyerek bağırıyoruz: Hiçbir katilin ve hiçbir teröristin yaptığı yanına kalmadığı gibi senin de yaptıkların yanına kalmayacak israil. Sen kaybedeceksin; insanlık kazanacak, Filistin halkı kazanacak, beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar olarak örenler kazanacak, yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak!  İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz! Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz! Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler