Sakarya'da Gazze nöbeti devam ediyor

​​​​​​​​​​​​​​Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Filistin'e destek amaçlı düzenlenen basın açıklamaları bu hafta da devam etti.

Ekleme: 06.01.2024 17:30:12 / Güncelleme: 06.01.2024 17:30:12 / Güncel / Sakarya Haberleri
Destek için 

Sakarya'da faaliyet gösteren 70'ten fazla STK'nın oluşturduğu Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları, Filistin'de yaşanan katliama sessiz kalmayarak her hafta yaptığı basın açıklamasını bu hafta da sürdürdü.

Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları adına her hafta farklı bir STK tarafından yapılan basın açıklaması, bu hafta YÖÇEYDER (Yetim Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği) tarafından gerçekleştirdi.

Adapazarı Kültür Merkezi Önünde gerçekleştirilen ve Ali Türkoğlu tarafından okunan basın açıklamasında, Gazze'de yaşanan katliamın 93 gündür devam ettiği hatırlatıldı.

"Batılı ülkeler çifte standart uygulayarak yapılan katliamı görmezden geliyor"

21'inci yüzyılın ilk çeyreğinde tüm insanlığın gözünün önünde bir soykırım yaşandığını vurgulayan Türkoğlu, "Bölgenin adeta çıbanbaşı olan israil, basın açıklaması yaptığımız sırada dahi kadın, çocuk demeden katliamlarına devam etmektedir. Ekim ayından bu yana, israil tarafından tüm dünyanın gözleri önünde Filistin halkına, tarihte eşine rastlanmamış barbarlıkta bir soykırımı sürdürmekte ve maalesef bizler de şahit olmaktayız. Batılı devletler, işlerine geldiği her platformda adaletten, insan haklarından bahsederken, söz konusu Müslümanlar olunca çifte standartlarını koruyarak israilin katliamını görmezden gelmektedir. Dünyada çocuk hakları, kadın hakları, basın ve insan hakları konuşulurken, bizler katliamı her gün televizyonları başında, sosyal medyada izlemeye devam ediyoruz. Bombalar altında susuz, ekmeksiz, elektriksiz ve hatta tüm insani yaşam şartlarından mahrum bırakılmış Gazze'nin sesi olmak bizim kardeşlik görevimizdir. İnsani yaşam haklarını arayan mazlum Filistin halkının yanında olan tüm dünyadaki vicdanlı insanlarına da selam olsun." dedi.

"Sokakları doldurarak katliamı kınayan halkların yöneticileri sessizliğini koruyor"

İşgal rejiminin yaptığı katliama Batı dünyasından vicdanlı insanları da sessiz kalmadığını belirten Türkoğlu, "Dünyanın dört bir yanındaki caddeler, sokaklar Batı dünyasının tutumuna ve israile karşı protesto yürüyüşleri ile dolup taşmıştır. Yani dini, dili farklı olan vicdanlar harekete geçmiştir. Ancak yaşanan katliama, aynı cadde ve sokakları dolduran hakların idarecileri sessiz kalmış ve kalmaya da devam etmektedirler. 7 Ekim'den bu yana israilin uyguladığı soykırımın 93'üncü gününde 22 binden fazla Filistinli kardeşimiz şehit edildi. Birleşmiş Milletler ile Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre; bunun 9 bin çocuk, 6 bine yakını kadınlardan oluşmaktadır." diye konuştu.

"Dünya halkların tepkisine rağmen hükümetler gerekli adımları atmaktan aciz kalmışlardır"

Gazze'de yaşayanların yüzde 80'inin evini terk etmek zorunda kalarak hastanelere, okullara sığındığını söyleyen Türkoğlu, "Terörist israil, savaş hukukuna dahi uymadan hastane ve okullara da saldırılar düzenlemeye devam etti. Önce Gazze'nin güney bölgesini güvenli sayan İsrail, daha yollardaki mazlumları da bombalamaya devam etti. Gazze'de sığınılabilecek güvenli bir yer bırakmadı. Filistin'de soykırım en acımasız haliyle devam ederken, ses çıkarmayan hatta destekleyen Batı dünyası ile ABD, gerçek yüzlerini bir kez daha ortaya koymuş oldular. Ayrıca Müslüman ve tüm dünya halkların tepkisine rağmen hükümetler gerekli adımları atmaktan aciz kalmışlardır. Özellikle İslam İşbirliği Teşkilatını oluşturan devletler üzerlerine düşenin çok azını yapabilmişlerdir. Tarihsel süreçte dört asır Osmanlı adaleti ile huzur bulun Filistin toprakları bugün israil soykırımı altında zulüm görmektedir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler