Şanlıurfa'da Aksa Tufanı'na destek programı düzenlendi

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından Bozova ilçesinde Aksa Tufanı'na destek programı gerçekleştirildi.

Ekleme: 06.01.2024 14:04:55 / Güncelleme: 06.01.2024 14:07:57 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Bozova Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, sinevizyon gösterimi ve Özlem Ajans Sanatçılarından Bilal Güler'in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programda konuşan Araştırmacı-Yazar Mustafa Arı, işgalci ABD başta olmak üzere küfür cephesinin Gazzelilerin karşısında birleştiğini söyledi.

3 aydır Gazze'de yaşanan soykırıma değinen Arı, "7 Ekim'de o yiğitler, dünyanın kuduz itlerine baskını verdikten sonra bütün dünyada 'işte şimdi HAMAS, Filistin bitti' diye konuşulmaya başlandı. Neden? Çünkü karşılarındaki güç bugüne kadar Kur'an'ın tabiriyle 'sinek güç' dediği ama bize 'süper güç' diye yutturulan gasıp siyonist çeteden bahsediyoruz. Hemen akabinde büyük şeytan ABD'nin de yanında yer aldığını gördük. İngiltere'si, Fransa'sı, Almanya'sı yani bütün küfür cephesi karşılarında birleşti. Ayeti Kerimede, 'İnsanlardan bazıları onlara şunu diyordu; büyük bir topluluk sizin karşınızda birleşti, artık yapacak hiçbir şeyiniz yok.' Bedir'i düşünün, Uhud'u düşünün, Hendek'i düşünün. Hatta ve hatta Hendek'i düşünün, Mute'yi düşünün. Karşınızda baya kalabalık olan insanlar topluluğu sizinle savaşmak için bir araya geldi. Onlardan korkun diyorlardı. Bunu aslında Medine'nin münafıkları söylüyordu. Medine'nin münafıkları, müşriklerin oluşturduğu o koalisyon gücünün karşısında Müslümanların ağır bir yenilgi yaşayacaklarını zannediyorlardı ve algı operasyonlarına başlıyorlardı. 'İşte karşınızda ciddi bir topluluk bir araya geldi ve onlar sizi mahvedecekler, korkun' denildiğinde 'bu sadece ve sadece onların imanını artırdı ve sadece dedikler ki hasbunallahu ve ni'mel vekil." ifadesini kullandı.

"Gazze bize sahabeleşmeyi öğretti"

Bin 400 küsur sene önce yaşananların, bugün Gazze'de de yaşandığını ve Gazze'nin sahabeleşmeyi öğrettiğine dikkat çeken Arı, "Hasbunallahu ve ni'mel vekil, zikirlerimizde, virdlerimizde, oturduğumuzda, her yerde bu ayeti aslında okuyorduk ama bu ayet Gazze ile öyle mükemmel bir hale geldi ki enkazın altında 16 tane kardeşini ve evladını kaybetmiş olan bir bacımızın ilk cümlesi 'Hasbunallahu ve ni'mel vekil' idi. Bizim sıcacık yataklarımızda ayaklarımızı uzatıp 'hasbunallahu ve ni'mel vekil' ayeti ile aynı ayet değil. Gazzelilerle aynı ayeti okumamışız. Eğer okumuş olsaydık, 4 tane çocuğunu Uhud'da şehid veren Hazreti Sümeyye'nin olayını sohbetlerimizde veyahut bu tür toplantılarımızda birbirimize anlatıp dururduk. 'Çocuklarımın şehadet haberi bana müjdedir, siz Resulullah 'tan bana haber verin' diyen Hazreti Sümeyye'yi birbirimize anlatıyorduk ama aklımız almıyordu. Sadece gözyaşları içerisinde anlatıyorduk ve dinliyorduk. Hiçbirimiz ama hiçbirimiz Hazreti Sümeyye'nin yerinde olmayı istemiyorduk. Aradan bin 400 küsur sene geçtikten sonra Gazze'de aynısını görüyoruz. Gazze bize sahabeleşmeyi öğretti. Bizimki Salabeleşme mi, sahabeleşme mi, düşünmemiz lazım?" şeklinde konuştu.

Yapılan dua ile sona eren programa Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı İbrahim Halil Güven, Bozova'dak STK ve sisyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.(İLKHA)

İlgili Galeriler