Gazzeli babanın yürek yakan çaresizliği

Gazzeli baba, çocuklarını doyurmak için işgalci israilin vurduğu evinin enkazındaki unu topladı.

Ekleme: 05.01.2024 22:22:00 / Güncelleme: 05.01.2024 22:22:01 / Dünya
Destek için 

Filistinli bir babanın çocuklarını doyurmak için işgal ordusunun saldırısı sonucu Gazze Şeridi'nde yıkılan evinin enkazında yere dökülen unu toplamaya çalışan görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı.

Siyonistlerin yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne yönelik vahşi saldırıları sürüyor. Saldırılar nedeniyle yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşan 22 bin 600 Filistinli şehit oldu, 57 bin 910 kişi de yaralandı.

Gece gündüz aralıksız kara, hava ve denizden bombalanan Gazze'de 1,9 milyon Filistinli saldırılar nedeniyle yerinden oldu.

Saldırıların yanı sıra işgalcilerin bölgeye insani yardım girişine çıkardığı zorluklar nedeniyle Gazze halkı açlıkla mücadele ediyor.

Birleşmiş Milletler'in (BM) yaptığı açıklamaya göre, Gazze'deki Filistinlilerin yüzde 40'ı açlık tehlikesiyle karşı karşıya.

Sosyal medyada yayımlanan bir görüntü, Gazzelilerin çektiği açlığı ve içinde bulundukları durumu gözler önüne seriyor.

- Çocuklarını doyurmak için yere dökülen unu topladı

Görüntüde, bir babanın işgalciler tarafından vurulan evinin enkazında yere dökülen unu toplamaya çalıştığı görülüyor.

Sosyal medyada gündem olan görüntüde muhabir Gazzeli babaya neden yere dökülen unu toplandığını soruyor. Adı belirtilmeyen Filistinli baba, unları olmadığı için yere dökülenleri topladığını dile getiriyor.

Filistinli gazeteci o anları, "İsrail'in Gazze'de açlığı silah olarak kullandığı bir dönemde, çocuklarını doyurmak için yıkılan evinin zemininden dökülen unu toplamaya çalışan bir adam." notuyla paylaştı.